• Vandaag besteld, volgende werkdag verzonden
  • 350 m2 Unieke kurk woonwinkel
  • Gratis verzending vanaf €95
Vragen? +31 593 565228

Een kurkwand of kurkmuur maken

May 2, 2020 07:58 | André Nienhuis

Hoe maak je een kurkwand of kurk muur?

Een kurkmuur maken of kurkwand maken is eenvoudig zelf te realiseren dankzij ons ruime assortiment kurkwand. Een muur van kurk is op te bouwen uit onze kurktegels, kurk op rol of kurkbehang. Kurk is eenvoudig te snijden met een scherp afbreekmes zodat elke gewenste afmeting met het kurk gemaakt kan worden.

Of je nu op zoek bent naar een kleurrijke, natuurlijke of juist opvullende kurkmuur. Ons assortiment wandkurk of robuuste kurkschors tegels biedt altijd een passende oplossing!

Kurk muur maken stappenplan

1. Kies voor een kurktegel, kurk op rol of kurk behang.
2. Kies welke dikte de kurktegel, kurk op rol of kurk behang moet hebben.
3. Snij met een afbreekmes eenvoudig in gewenste afmeting
4. De kurkwand is voorgelijmd, maar voor de zekerheid nog even kurklijm op de muur smeren met een verfroller.
5. Even wachten en je kan je kurk muur decoreren naar eigen smaak! 
 
 

Kurkwand maken

 

Een kurkwand of kurkmuur uit gerecycled kurk

De kurktegels en kurkrollen welke gebruik worden voor het maken van een kurkmuur worden geproduceerd uit kurk restanten welke overblijven bij de productie van wijnkurken en champagnekurken. Hierdoor bestaat dit kurk geheel uit gerecycled materiaal en is kurk hierdoor een duurzame en verantwoorde oplossing om een muur mee te bekleden. Kurk is van nature anti-allergisch wat er voor zorgt dat kurk ook met een allergie goed te gebruiken is als wandbekleding. De kurkmuur zal ook een anti statische werking hebben wat inhoudt dat deze geen stof aantrekt. Makkelijk schoonmaken dus!

 

Een kurkmuur of kurkwand maken om in te pinnen

Kurk is van nature zelf herstellend, door de elasticiteit van het materiaal zullen gaatjes van pushpins en punaises snel weer herstellen. Wanneer je een kurkmuur wens te beprikken is het wel aan te raden om niet voor een te dunne variant te kiezen gezien de pushpins er anders snel uit kunnen vallen. Op een ondergrond waar ook in geprikt kan worden ( hout, gips etc.) is het aan te raden om minimaal 5 of 6mm. dikte te gebruiken. Op harde ondergronden zoals steen en beton is het verstandig om een kurkdikte van 8mm. of 10mm. aan te houden. 

 

Kurkmuur maken

 

 

Overal te gebruiken en makkelijk te installeren

Een kurkmuur is in praktisch elke ruimte in huis toe te passen. Kurk met een waxlaag is ook in een natte ruimte in huis te gebruiken. Met onbehandeld kurk is het ook mogelijk deze in de natte ruimtes toe te passen wanneer deze kurk goed wordt afgelakt. Hiervoor hebben wij speciale wandkurklak beschikbaar. Voor een strak resultaat is het aan te raden een kurkmuur te verlijmen met onze tweezijdige contactlijm of kurkkit.

Enthousiast geworden? Kies snel jouw favoriete kurktegel, kurk op rol of kurkbehang uit en ga aan de slag! 

 

Wandkurk voor aan de muur

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »