• Vandaag besteld, volgende werkdag verzonden
  • 350 m2 Unieke kurk woonwinkel
  • Gratis verzending vanaf €95
Vragen? +31 593 565228

Hoe snijd en bevestig je kurkplaten?

July 3, 2023 11:36 |

Hoe snijd ik kurkplaten?

 

Platen tot 10mm dikte

Snijden: Zorg ervoor dat je beschikt over een scherp afbreekmes en een stevige ondergrond. Meet de gewenste lengte en markeer dit met een marker. Plaats de kurk op de stevige ondergrond en zorg dat de gemarkeerde lijn zichtbaar is. Houd het afbreekmes stevig vast en plaats het mes op de lijn. Oefen lichte druk uit en begin met het snijden van het kurk. Zorg ervoor dat je de kurkplaat goed vasthoudt om te voorkomen dat het verschuift tijdens het op maat snijden. Wees voorzichtig tijdens het snijden

 

Platen vanaf 10mm dikte

Zagen: Kurkplaten met een dikte van minimaal 10mm kunnen wat lastiger zijn om met een afbreekmes te snijden. In plaats daarvan kun je een zaag gebruiken om ze op maat te snijden. Zorg voor een zaag met fijne tanden, zoals een fijne handzaag of decoupeerzaag. Een zaag met fijne tanden zal helpen om een nette en strakke snede te krijgen. Meet de benodigde afmeting op de kurkplaat en markeer de snijlijnen duidelijk. Leg de kurkplaat op een stevige ondergrond en zorg ervoor dat de kurkplaat stevig ligt. Maak een lange, gecontroleerde zaagbeweging en oefen lichte druk uit op de zaag terwijl je door de kurk snijdt. 

 

Hoe bevestig ik kurkplaten?

  - Laat het kurk 48 uur acclimatiseren

  - Kurk nameten en indien nodig op maat snijden/zagen

  - Ontvet de ondergrond en zorg dat het droog is

  - Lijm de hele oppervlakte van de ondergrond en kurk (in onze lijmwijzer vind je precies welke lijm je   nodig hebt voor jouw situatie).

  - Bevestig het kurk en druk het goed aan met een aandrukroller

 

Heeft u vragen? Neem gerust contact op met ons op. 

Mail: [email protected]

Telefoon: 0593 - 565228

 

 

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »