• Vandaag besteld, volgende werkdag verzonden
  • 350 m2 Unieke kurk woonwinkel
  • Gratis verzending vanaf €95
Vragen? +31 593 565228

Is een kurkvloer geschikt voor in de keuken?

September 10, 2022 11:26 | Darik Smit

Naast de functie van kurk als wandbekleding is het ook uiterst geschikt als vloer. Een kurkvloer in de keuken is naast dat het er stijlvol uitziet ook erg praktisch. Kurk is namelijk erg makkelijk te reinigen en is waterafstotend. Als tijdens het koken per ongeluk geknoeid wordt, kan dat eenvoudig gereinigd worden. Een kurkvloer is van nature erg hygiënisch omdat het zeer goed bestand is tegen schimmels. Ook is een kurkvloer antistatisch. (Waardoor het geen stof aantrekt.) Een ideale keuze voor mensen met een allergie of astma. Tot slot is het materiaal van kurk erg licht waardoor afdrukken van zware objecten uit zichzelf snel worden hersteld.

Knoeien of morsen?

Kurk is waterafstotend en is daardoor uitstekend geschikt voor in de badkamer of keuken. Kurkvloeren zijn hygiënisch en dragen bij tot een gezonder leefklimaat. Door de vuilafstotende toplaag krijgen de huisstofmijt, stof en bacteriën geen kans. Even stofzuigen of met een dweil met kurk reiniger erover en de kurkvloer is weer schoon. 

Kurk is milieuvriendelijk en duurzaam. Dit vertaalt zich in de vloeren en wandbekleding. Het is flexibel, zacht maar ook sterk. Dit komt door de structuur, opbouw en slijtvaste toplaag. Gemiddeld zit de garantie al op 15 jaar! 

 

Kurk klikvloeren

Kurk klikvloeren zijn tegenwoordig in veel verschillende kleuren en stijlen beschikbaar, zodat het in ieder interieur past. Daarmee geniet je van een prachtige vloer en alle voordelen van het kurk. Zo heeft kurk een zacht oppervlak en voelt warm aan. De klikvloeren zijn gemakkelijk te leggen en je hebt er geen lijm voor nodig. Alle collectie-/actievloeren zijn kant en klaar gelakt en zijn geschikt voor in de keuken. Het klassieke imago van de jaren zeventig is verleden tijd. De kurkindustrie heeft niet stil gestaan want er zijn vele kurkvloeren verkrijgbaar die niet te onderscheiden zijn van een eiken vloer. U kiest voor de voordelen van kurk, met een look van eiken. 

 

Kurk plakvloeren

Plakvloeren zijn één van de meest stille vloeren. De kurk plakvloeren bestaan uit massief kurk van vaak 4mm. Ze hebben een goede geluids- en warmte-isolatie. Wij verkopen de vloeren kant en klaar gelakt maar ook ongelakt. Besteld u een ongelakte vloer, adviseren wij om deze 3 keer na ta lakken. In het geval van een gelakte plakvloer in de keuken, adviseren wij om deze nog een keer na ta lakken met een twee componenten lak. Zo zorg je ervoor dat de naden goed dicht zitten.

Een kurkvloer is vrij duur maar het is een investering waar u veel voor terug krijgt in de vorm van comfort. Het is een aanrader om het te gebruiken als vloer, zowel in de keuken als in de andere ruimtes in huis. Zowel voor de klikvloeren als de plakvloeren is het onderhoud erg eenvoudig.

 

Kom langs bij onze showroom in Westerbork en ervaar het comfort!

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »