• Vandaag besteld, volgende werkdag verzonden
  • 350 m2 Unieke kurk woonwinkel
  • Gratis verzending vanaf €95
Vragen? +31 593 565228

Kurk in de badkamer

February 12, 2020 08:34 | André Nienhuis

Kan een kurkvloer tegen water?

Als je overweegt om kurk in de badkamer te leggen, dan is de eerste vraag: kan deze vloer tegen het water? Kurk is waterbestendig, dus veel mensen gaan er van uit dat alle kurkvloeren watervast zijn. Dat is echter niet zo.

 

Er zijn verschillende waterdichte kurkvloeren beschikbaar en deze kunnen zonder problemen gebruikt worden in ruimtes waar het vochtig of zelfs nat is, zoals in de badkamer of keuken. Kurktegels kunnen ook gebruikt worden, maar dan moet deze goed verlijmd worden; vooral tussen de tegels in. 

 

Is een kurk badkamervloer beter dan tegels?

Dankzij de natuurlijke waterbestendige eigenschap van kurk, in combinatie met een slim ontwerp, zijn er dus speciale waterdichte kurkvloeren op de markt gebracht. Omdat een kurkvloer van tegels ook waterdicht kan zijn - mits deze goed verlijm zijn - is dit ook een prima keuze. Een kurkvloer is dus niet per se beter dan tegels, maar is eenvoudiger om (volledig) waterdicht te krijgen.

 

De badkamer is een ruimte in je huis waar je elke dag meerdere malen gebruik van maakt. Het is hierom van belang dat je badkamer er naar je wensen uitziet zodat je er tot rust kan komen en jezelf s' avonds weer op kan laden met een warme douche of een warm bad. Een kurkvloer of een kurkwand kan hierbij perfect bijdragen. Een kurk badkamer vloer zorgt dus voor een watervaste, warme en stille vloer. Ook is het mogelijk de kurkvloeren te combineren met vloerverwarming.

 

Plak kurkvloer / verlijmde kurkvloer in de badkamer

De traditioneelste manier om een kurkvloer in een badkamer toe te passen is door gebruik te maken van plak kurk, ook wel verlijmde kurkvloeren genoemd. Deze vloeren bestaan voor 100% uit kurk, er worden geen andere materialen toegepast in dit type kurkvloer. De plak kurkvloer dient volvlak verlijmd op te worden op de ondervloer. De enige voorwaarde aan de ondervloer is dat deze vlak is, zodat de kurkvloer er strak in gelegd kan worden. Het materiaal van de ondervloer kan zowel hout, beton of ander plaatmateriaal zijn. 

 

Na montage van de kurkvloer je in de badkamer is het van groot belang dat deze vloer afgelakt wordt. In een badkamer raden wij aan om de vloer minimaal 3 keer af te lakken. Door het lakken van de vloer lopen eventuele naadjes vol en krijg je een waterbestendige kurkvloer. Ook is het van belang voor het lakken alle naadjes goed af te kitten, op deze manier voorkom je dat er water onder je vloer kan lopen.

 

De mogelijkheden van een klik kurkvloer in de badkamer

Met de techniek van tegenwoordig is het zelfs mogelijk om een klik kurkvloer toe te passen in de badkamer. Tot enkele jaren geleden kon dit niet gezien klik kurkvloer toen enkel geproduceerd werden met een HDF kern. Na de lancering van de Wicanders Hydrocork zijn er steeds meer klik kurkvloeren op de markt gekomen welke ook in een badkamer geplaatst kunnen worden. Populaire toe te passen vloeren zijn onder andere de Amorim Wise kurkvloeren of de Granorte Solidtrend vloeren. Beide types zijn bij uitstek geschikt voor de badkamer en volledig waterbestendig. 

 

Decoreer badkamer wanden met kurk

De wanden in je badkamer zijn naast traditionele tegels ook af te werken met wandkurk tegels. Wandkurk in je badkamer zorgt voor een goede akoestiek in de badkamer en voelt zacht aan. De wandkurk kan volvlaks verlijmd worden op de badkamermuur. Naast de standaard natuurlijke bruine wandkurk is het hierbij ook mogelijk om voor gekleurde wandkurk te gaan. Op deze manier is een kurkwand in je badkamer absoluut niet ouderwets maar juist modern!

 

Bekijk snel alle wandkurktegels of kom langs in onze ruime winkel waar wij graag alles laten zien. De koffie staat klaar!

 

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »