• Vandaag besteld, volgende werkdag verzonden
  • 350 m2 Unieke kurk woonwinkel
  • Gratis verzending vanaf €95
Vragen? +31 593 565228

Kurk in je slaapkamer

April 1, 2021 10:10 |

Dat kurk een alleskunner in de wereld van isolatie is kunnen we niet omheen. Maar dat kurk ook een toevoeging kan zijn aan een slaapkamer leggen we uit in deze blog. Benieuwd wat kurk kan toevoegen aan jouw slaapkamer? Lees verder!

 

Kurkvloer in de slaapkamer

Een kurkvloer is uitermate geschikt voor een slaapkamer. Door de goede isolatiewaardes van kurk blijft de slaapkamer altijd een prettige temperatuur. Ook dempt kurk uitstekend geluiden. Hierdoor dus geen last meer van omgevingsgeluiden als iemand rustig wil slapen. Kurk dempt niet alleen, maar kurk heeft ook de unieke eigenschap dat het geluid opneemt in plaats van weerkaatst. Hierdoor zorgt een kurkvloer in de slaapkamer er niet alleen voor dat geluiden van buitenaf gedempt worden, maar zelfs de geluiden binnen in de kamer zullen minder hard klinken door de akoestiek wat het materiaal biedt. Al met al kan een kurkvloer een betere nachtrust bieden.

 

Kurkwanden in de slaapkamer

Net als bij een kurkvloer hebben kurkwanden diezelfde fijne eigenschappen waardoor het een prettige isolatie geeft voor de slaapkamer. Kurkwanden zijn in allerlei stijlen verkrijgbaar, hierdoor is er voor elk type slaapkamer wel een passend type kurkwand. Vooral bij kurkwanden merkt men het verschil in akoestiek in een ruimte. Dit kan als zeer prettig ervaren worden voor in een slaapkamer.

 

Hoe werk ik kurk af in een slaapkamer

Kurk is op vele verschillende manieren af te werken. Zo is er bijvoorbeeld kurklak wat uw kurkvloer niet alleen beschermt maar ook het oppervlak van een glans of een matte look kan voorzien. Voor wanden is er ook een speciale lak. Deze lak is ontwikkeld om onder andere naadvorming tussen de kurktegels tegen te gaan. Door deze lak direct na montage aan te brengen creëert u het beste resultaat. Door een laklaag aan te brengen op een kurk oppervlak blijft het kurk langer mooi en is met makkelijker te onderhouden.

Kurkverf is een andere optie. Met kurkverf is gemakkelijk een frisse look te creëren terwijl de karakteristieke structuur van kurk behouden blijft.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »