• Vandaag besteld, volgende werkdag verzonden
  • 350 m2 Unieke kurk woonwinkel
  • Gratis verzending vanaf €95
Vragen? +31 593 565228

Waarom kiezen voor Kurk?

October 15, 2019 17:14 | André Nienhuis

Terug van weg geweest. 

Kurk is anno 2019 echt terug van weg geweest. Het stoffige karakter van kurk transformeert steeds meer naar hip en modern karakter. In een modern interieur komt kurk zeer goed tot zijn recht. Ook sluit het werken met kurk geheel aan op het steeds bewuster worden van ons milieu en leefklimaat. 

 

Kurk is 100% natuurlijk
Bij het oogsten van kurk wordt er geen enkele schade aan de natuur aangericht. Kurk wordt gemaakt uit de bast van kurkeik. (Querqus Suber) Na het planten van deze kurkeik kan de boom na 25 jaar voor de eerste maal geoogst worden. Na deze 25 jaar kan de kurkboom vervolgens elke 9 jaar worden geoogst. Bij het verwijderen van de kurkschors wordt er geen enkele schade aangericht aan de kurkeik. Na de oogst van de boom neemt deze veel meer CO2 op dan wanneer de boom niet geschild zou worden. Ook stimuleert het schillen van de kurkbast de boom om een nog betere kwaliteit schors aan te maken.

 

De eerste oogst

Bij de eerste oogst is de kurkbast nog niet van voldoende kwaliteit om hier kurkvloeren of kurken van te kunnen maken, wel is deze oogst geschikt voor het maken van decoratieve kurk wandpanelen, of in onbewerkte vorm voor het maken van bijvoorbeeld kerststukjes of het decoreren van een terrarium. Vanaf de derde oogst is het kurk geschikt voor het maken van kurken en kurkvloeren. 

 

Haal de natuur in huis

Door het kiezen van kurk, haal je de natuur letterlijk in huis en heb je geen last van weekmakers en oplosmiddelen in het interieur. Alle kurkproducten en toebehorende lijmen en lakken zijn oplosmiddelenvrij en op waterbasis. De kurkwanden en vloeren bieden een natuurlijke uitstraling en warmte in je woning of werkruimte.

 

Kurk is een bewust keuze 

Door de vele voordelen welke kurk biedt is kurk in je woning en interieur absoluut een bewuste keuze. Door het toepassen van kurk schaad je de natuur niet en draag je een steentje bij aan de CO2 uitstoot. Een bijkomend voordeel van kurkvloeren of kurkwanden is de extra isolatie welke deze bieden. Kurk is  warmte en geluidsisolerend, dit voordeel merk je dus direct op de energierekening!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »