Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Wat kost het om een klik kurkvloer te laten leggen?

  • Geplaatst op
  • Door Darik Smit
Wat kost het om een klik kurkvloer te laten leggen?

Montage van een kurkvloer uitbesteden? Kies voor Kurk24! Wij kunnen met trots vertellen dat wij de grootste kurkspecialist zijn in de Benelux met onze eigen montage team!

Een klik kurkvloer laten leggen

Wilt u een mooie, duurzame vloer maar ziet u het niet zitten om zelf te leggen? Geen probleem. Laat het uitvoeren door onze monteurs! Wij zorgen voor duidelijke communicatie vooraf, zorgvuldige werkwijze en een prachtig eindresultaat. Denk hierbij aan het egaliseren, ondervloer, kurkvloer, plinten en profielen! 

 

Ons team zit wekelijks door heel Nederland. Vanaf 20m² is het mogelijk op een offerte te ontvangen voor voor de montage van een kurkvloer. De arbeidskosten zijn afhankelijk van het aantal m². Wij berekenen € 14,95 per m² voor het leggen van een ondervloer/vloer. Dit is exclusief plinten, profielen, voorrijkosten etc. 

Een ruimte van 50m² kost gemiddeld zo'n € 3500,- voor de totale montage. Uiteraard is dit afhankelijk van type vloer, bijpassende plinten, profielen en voorrijkosten. 

 

Wilt u een specifieke offerte ontvangen? Mail dan het aantal m² en benodigd aantal plinten/profielen en wij sturen vrijblijvend een offerte! U bent ook van harte welkom in onze showroom voor een offerte op maat.

 

 

Wilt u het zelf leggen?

Een groot voordeel van het kliksysteem is dat het redelijk makkelijk zelf te leggen is!

Voor het leggen van onze klikvloeren adviseren we het volgende: Zorg voor een schone en vlakke ondergrond, laat de planken minimaal 2 dagen acclimatiseren in de gesloten verpakking alvorens te leggen. De kamer moet een temperatuur hebben van minimaal 18 graden Celsius. Gebruik afstand houders om een afstand van 10 mm tot alle muren en vaste objecten te houden. Bij het leggen dienen de planken een onderlinge afstand van minimaal 30 cm te hebben.

 

Geen lijm nodig voor een klik kurkvloer

Voor het leggen van een kurk klikvloer heb je geen lijm nodig zoals bij plak kurkvloeren, omdat de groeven in elkaar vallen tijdens het leggen. Hierdoor valt de prijs voor klik kurkvloeren lager uit.

Doordat er geen lijm gebruikt wordt tijdens het leggen van een kurkvloer met kliksysteem, hoef je niet te wachten totdat deze voldoende is gedroogd. Je kunt de vloer direct gebruiken!

 

Een klikvloer kan op een bestaande vloer gelegd worden.

Een groot voordeel aan een (kurk)vloer met kliksysteem is dat ze op verschillende ondergronden gelegd kunnen worden: van natuursteen tot tegels en massief parket.

Het is wel belangrijk om te onthouden dat de ondergrond egaal moet zijn: vaak wordt dit gedaan met een ondervloer. Welke ondergrond precies het beste is, hangt af van de vloerbekleding zelf. Wij kunnen een advies geven over de ondergrond, neem hiervoor contact met ons op.

 

Verzorging van een klikvloer

Dankzij de beschermende toplaag van de afzonderlijke kurkvloeren onderhoud je een kurkvloer eenvoudig. Stofzuigen is voldoende voor wekelijkse reiniging. Licht hardnekkige vlekken kunnen met een licht vochtige doek of dweil (zuiver water) worden weggepoetst. Dat is alles wat nodig is om uw kurkvloer goed te onderhouden.