• Vandaag besteld, volgende werkdag verzonden
  • 350 m2 Unieke kurk woonwinkel
  • Gratis verzending vanaf €95
Vragen? +31 593 565228

Wicanders Wise: Een Duurzame Keuze in Vloeren

January 13, 2024 20:30 | André Nienhuis

Ontdek Wicanders Wise: Een Duurzame Keuze in Vloerbekleding

In onze huidige maatschappij waar duurzaamheid en milieubewustzijn steeds belangrijker worden, kiezen consumenten en bedrijven vaker voor producten die zowel stijlvol als ecologisch verantwoord zijn. Een sector waarin deze trend duidelijk zichtbaar is, is die van de vloerbekleding. Wicanders Wise is een naam die steeds vaker opduikt wanneer het gaat over duurzame vloeroplossingen. In deze blog gaan we dieper in op wat Wicanders Wise tot een uitstekende keuze maakt voor zij die milieuvriendelijkheid en kwaliteit hoog in het vaandel dragen.

 

Wat is Wicanders Wise?

Wicanders Wise is een vloerbedekkingslijn van het gerenommeerde merk Wicanders, een merk van het Portugese bedrijf Amorim, wereldleider in kurkproductie. Het unieke van Wicanders Wise is dat het een combinatie is van innovatie, duurzaamheid en design. Deze vloeren zijn gemaakt van kurk, een natuurlijk, hernieuwbaar materiaal dat bekend staat om zijn ecologische voetafdruk, comfort en thermische en akoestische isolatie-eigenschappen.

 

De Voordelen van Kurk als Basis van Wicanders Wise

Kurk wordt geoogst van de bast van de kurkeik zonder de boom te beschadigen, waardoor het een duurzame bron is. Deze bomen kunnen tot wel 200 jaar oud worden en elke 9 jaar worden ze ontdaan van hun bast. Dit proces stimuleert de absorptie van CO2, waardoor kurkeikenbossen een van de meest duurzame in de plantenwereld zijn.

 

De Eigenschappen van Wicanders Wise Vloeren

  1. Duurzaamheid: Wicanders Wise vloeren zijn ongeëvenaard als het gaat om levensduur en bestendigheid. De natuurlijke veerkracht van kurk betekent dat deze vloeren bestand zijn tegen indrukken en dat ze hun oorspronkelijke vorm behouden, zelfs in gebieden met veel loopverkeer.

  2. Comfort: Kurk heeft van nature een zacht en warm oppervlak, wat comfortabel aan de voeten is. Het biedt ook een natuurlijke demping die gewrichten ontlast bij het lopen.

  3. Thermische isolatie: Kurk heeft uitstekende isolerende eigenschappen, waardoor Wicanders Wise-vloeren helpen bij het behouden van warmte en bijdragen aan energiebesparing in huizen en kantoren.

  4. Akoestische isolatie: Dankzij de structurele eigenschappen van kurk absorberen deze vloeren geluid, wat bijdraagt aan een rustige en stille omgeving.

  5. Hypoallergeen: Wicanders Wise vloeren zijn ook anti-allergisch en weerstaan schimmel en meeldauw, wat de luchtkwaliteit binnenshuis ten goede komt.

 

Stijlvol en Veelzijdig

Ondanks de nadruk op duurzaamheid en milieu, doet Wicanders Wise geen concessies aan stijl. Beschikbaar in een breed scala aan afwerkingen en patronen – van traditionele houtlooks tot moderne steenmotieven – biedt deze vloeroplossing veelzijdigheid voor elk ontwerpconcept.

 

Installatie en Onderhoud

Het plaatsen van Wicanders Wise vloeren is een eenvoudige, kosteneffectieve operatie. Dankzij kliksystemen kunnen ze snel en zonder veel gedoe geïnstalleerd worden. Verder is het onderhoud makkelijk; een regelmatige veegbeurt en af en toe dweilen met een milde reiniger is voldoende om je vloer in topconditie te houden.

 

Milieu-impact en Certificeringen

Wicanders hecht veel waarde aan milieuverantwoordelijkheid en transparantie. Vandaar dat Wicanders Wise-producten vaak voorzien zijn van milieu- en duurzaamheidscertificeringen, zoals het FSC-certificaat (Forest Stewardship Council) en het APCER CO2-voetafdruk rapport. Deze certificeringen verzekeren dat de producten voldoen aan strikte milieu- en sociale criteria.

 

Conclusie: Een Verstandige Keuze

Zowel voor woningen als commerciële ruimtes biedt Wicanders Wise een oplossing die zowel milieuvriendelijk als functioneel is. Zijn veelzijdigheid, stijlvolle ontwerpopties en ongeëvenaarde eigenschappen maken het tot een voor de hand liggende keuze voor diegenen die zowel aan het milieu willen denken als een lange termijn investering willen doen in hun pand.

Door te kiezen voor Wicanders Wise, maak je dus een 'weise' (verstandige) keuze voor zowel comfort als bijdrage aan een duurzamere wereld. Het is meer dan een vloer; het is een investering in de toekomst van de planeet.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »