• Vandaag besteld, volgende werkdag verzonden
  • 350 m2 Unieke kurk woonwinkel
  • Gratis verzending vanaf €95
Vragen? +31 593 565228

Zijn kurkvloeren geschikt voor vochtige ruimtes zoals de badkamer?

January 19, 2024 12:42 |

 

In de zoektocht naar de perfecte vloer voor vochtige ruimtes, zoals de keuken en badkamer, is het begrijpelijk dat veel mensen hun oog laten vallen op kurkvloeren. Met hun natuurlijke uitstraling en milieuvriendelijke eigenschappen zijn kurkvloeren aantrekkelijk, maar de vraag blijft: zijn ze werkelijk geschikt voor deze specifieke omgevingen?

 

Kurk plakvloeren: Een traditionele benadering in een nieuw jasje. 

Kurk plakvloeren hebben hun weg gevonden naar de badkamer en bieden een unieke combinatie van stijl en comfort. Voor een succesvolle installatie is een vlakke ondergrond essentieel. 

Om vochtproblemen te voorkomen, is het cruciaal de kurk plakvloer goed af te lakken. Deze beschermende laag voorkomt dat vocht onder de vloer dringt, waardoor de vloer bestand is tegen de specifieke uitdagingen van de badkameromgeving.

Een laatste belangrijk detail is het afkitten van de vloer met sanitairkit. Deze extra stap zorgt voor een waterdichte afsluiting, waardoor de kurk plakvloer niet alleen functioneel is maar ook een onderhoudsvriendelijke en stijlvolle keuze voor uw badkamer.

 

Kurk Klikvloeren: Innovatieve oplossingen

De evolutie van kurkvloeren heeft geleid tot innovatieve oplossingen, waaronder kurk klikvloeren. Deze vloeren, voorzien van een handig klik- en vergrendelsysteem, maken installatie eenvoudig en zijn verkrijgbaar met de looks van kurk, maar ook beton en eiken! De klikverbindingen sluiten strak op elkaar aan, waardoor de kans op vochtschade wordt geminimaliseerd.

Net als bij kurk plakvloeren zijn er specifieke kurk klikvloeren ontworpen om bestand te zijn tegen vocht. Deze vloeren hebben geavanceerde afdichtingen en behandelingen die voorkomen dat vocht de vloer binnendringt, tevens zit hier geen HDF in. Hierdoor kunnen ze veilig worden geïnstalleerd in keukens, badkamers en andere vochtige ruimtes. Vloeren die worden geplaatst in een vochtige ruimte, moeten worden afgelakt met onze kurklak

 

Conclusie: 

In de wereld van vloerbedekking is geen enkele keuze zonder overweging. Zowel kurk plakvloeren als kurk klikvloeren kunnen geschikt zijn, mits ze specifiek ontworpen zijn voor vochtige omgevingen.

Als de natuurlijke warmte, het comfort en de milieuvriendelijkheid van kurk u aanspreken, overweeg dan zeker de waterbestendige opties!

 

Alle mogelijkheden bij ons bespreken en zien? Kom gezellig langs in Westerbork of bestel online een sample!

 

 
 
 
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »