• Vandaag besteld, volgende werkdag verzonden
  • 350 m2 Unieke kurk woonwinkel
  • Gratis verzending vanaf €95
Vragen? +31 593 565228

Modelbouw

Kies voor kurk railbedding en kurk op rol om uw modelspoorbouw naar een hoger niveau te tillen. Onze producten bieden niet alleen praktische voordelen zoals geluidsreductie en duurzaamheid, maar dragen ook bij aan een meer realistische modelspoorervaring

Modelbouw kurk

Korkonline biedt u verschillende kurkproducten voor modelbouw! Kurk is zeer geschikt voor diverse hobby's, bijvoorbeeld de modelbouw van treinen. U kunt kurk gebruiken als ondergrond maar het is ook mogelijk om het kurk bijvoorbeeld te gebruiken om het geluid te dempen.

https://www.kurk24.nl/blogs/kurk/kurk-als-ondergrond-voor-een-modelspoorbaan/

Waar moet ik op letten als ik kurk wil gebruiken bij het maken van modellen?

Als je kurk wilt gebruiken in je modelspoorconstructie, is het belangrijk om te bedenken of je de kurk gaat gebruiken om de hele tafel te bedekken, inclusief de delen waarop het decor wordt gelegd, of alleen voor de rails zelf.

Als je gaat snijden is het belangrijk dat je dit met een scherp mes doet. Gebruik een metalen liniaal en neem hier de tijd voor om fouten te voorkomen. Ten slotte moet worden opgemerkt dat kurk poreus is: dit is wat het zijn isolerende eigenschappen geeft. Je kunt dus geen vullijm zoals kit of houtlijm gebruiken om de kruk te bevestigen. Dubbelzijdig plakband is vaak voldoende, maar voor kurk kun je ook contactlijm gebruiken.

Wat zijn de voordelen van kurk bij het maken van modellen?

Een groot voordeel van kurk in de modelbouw is dat het brandveilig is. In Nederland lopen de brandklassen uiteen van A (minst ontvlambaar) tot F (meest ontvlambaar). Kurk heeft brandklasse B2, wat "zeer moeilijk te branden" betekent. Kurk heeft ook een geluiddempend effect en is een zacht oppervlak: als een onderdeel op de kurk valt, is de kans groter dat het intact blijft.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »