• Vandaag besteld, volgende werkdag verzonden
  • 350 m2 Unieke kurk woonwinkel
  • Gratis verzending vanaf €95
Vragen? +31 593 565228

Kurk producten voor een terrarium of paludarium

Kurk producten voor een terrarium of paludarium.

In een terrarium kun je verschillende materialen gebruiken voor de achterwand. Afhankelijk van het leven in jouw terrarium, je eigen persoonlijke voorkeur en kies je de achterwand die het beste bij jouw terrarium past. Een materiaal dat je heel goed kunt gebruiken voor een achterwand is kurk. Een kurken achterwand heeft veel voordelen ten opzichte van andere materialen. Je leest het in deze blog.

Terrarium achterwand van kurk 

Een achterwand in je terrarium zoek je natuurlijk met zorg uit. Je wilt natuurlijk dat hij een mooie uitstraling heeft. Maar naast de mooie uitstraling moet de achterwand ook geschikt zijn voor het klimaat, de planten en de dieren die je in het terrarium houdt. Je hebt een veel keuze in materialen. Kurk is een populair en veelgebruikt materiaal voor achterwanden. Andere materialen die je kunt gebruiken zijn bijvoorbeeld kurkschors, planken, varenwortel of leisteen.  

 

Waarom kurk als achterwand in je terrarium?

Kurk is een populair materiaal voor achterwanden terraria. En dat is niet gek. Kurk beschikt namelijk over een aantal handige eigenschappen die goed passen bij een terrarium. Om te beginnen is kurk een 100% natuurlijk en duurzaam product. Het wordt gewonnen uit schors dat van bomen wordt gehaald. Dit schors groeit gewoon weer terug. Bomenkap is hierdoor niet nodig. Zorg er wel voor dat je een kurkplaat neemt die is geperst in plaats van gelijmd. De lijm kan namelijk giftige stoffen bevatten en die wil je natuurlijk niet in je terrarium hebben. 

 

Kurk is duurzaam, goedkoop en verkrijgbaar in veel varianten 

Kurk is een relatief goedkoop materiaal. Het wordt gewonnen van de schors van kurkeiken. Dit schors groeit gewoon weer aan, waardoor er geen bomen gekapt hoeven te worden. Deze duurzame winning is terug te zien in de prijs van kurk. Achterwanden van kurk voor je terrarium zijn daarom een goed betaalbare oplossing. Daarbij is kurk eenvoudig te bewerken, waardoor achterwanden in diverse vormen, maten en diktes worden geproduceerd. Een achterwand die voldoet aan jouw wensen en behoeften en past jouw  terrarium is dan ook zo gevonden.

Achterwand van kurk is goed beklimbaar

Kurk en geperste kurkplaten hebben een open structuur, waardoor het zich goed laat gebruiken als achterwand in een terrarium. Planten klimmen graag tegen een kurken achterwand op, waardoor je al snel een dichtgegroeide achterwand kunt realiseren. Ook voor dieren die je in jouw terrarium houdt is een kurken achterwand goed beklimbaar. Ze hebben veel grip en door de natuurlijke kleur van kurk biedt dit camouflage voor jouw dieren. 

 

Met een achterwand van kurk moet opletten op het volgende

Let er bij kurk wel op dat krekels en hagedissen er wel gaten en holen in kunnen bijten. Dit is geen punt voor de krekels en de hagedissen zelf, het is per slot van rekening gewoon een natuurlijk product. Wel kan dit op termijn voor grote holen, hoeken en kieren zorgen. Krekels kunnen zich hierin gaan nestelen en hagedissen kunnen bekneld raken in kieren. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Controleer daarom bij een kurken achterwand in je terrarium regelmatig de staat. Bevat het veel gaten en kieren? Vervang de kurken achterwand dan. 

Terrarium decoratie van kurk 

Kurk is niet alleen geschikt om te gebruiken als achterwand in je terrarium. Er zijn ook veel decoratiestukken van kurk te vinden. Denk bijvoorbeeld aan kurkschors. Kurkschors is ook een 100% natuurlijk product en in verschillende maten en vormen verkrijgbaar. Je kunt kurkschors uitstekend ter decoratie en als beschutting in je terrarium aanbrengen. Je hebt zowel ronde als platte kurkschors, geschikt voor verschillende doeleinden in jouw terrarium. 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »