Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Isolatiekurk op rol - 4mm dik - 100cm breed - 5m lang

Isolatiekurk op rol - 4mm dik - 100cm breed - 5m lang

€32,95

m2
m
m
Houd rekening met snijverlies

1-2 dagen


Isolatie kurk 4mm dik
Thermische en akoestische isolatie


Isolatiekurk op rol - 4mm dik - 100cm breed - 5m lang

Beschrijving

Kurkrollen worden vaak gebruikt als isolatiemateriaal voor zowel thermische als akoestische isolatie. Kurk is een natuurlijk isolatiemateriaal dat uitstekende thermische isolatie biedt vanwege de lage warmtegeleiding en hoge warmteweerstand. Dit betekent dat het de warmteoverdracht van binnen naar buiten of omgekeerd kan verminderen, waardoor de energie-efficiëntie van een gebouw wordt verbeterd en de energiekosten worden verlaagd. Tevens heeft kurk ook uitstekende akoestische isolatie-eigenschappen, omdat het geluidsgolven kan absorberen en dempen. Dit maakt het een populaire keuze voor gebruik als ondervloer en voor modelbouw.

Toepassingen:

 

 1. Vloerisolatie: Kurkrollen worden gebruikt als ondervloer voor harde vloerbedekkingen zoals houten vloeren, tegels en laminaat. Dit vermindert de geluidsoverdracht tussen de verdiepingen en zorgt voor een betere thermische isolatie van de vloer.
 2. Wandisolatie: Kurkrollen worden gebruikt als wandisolatie om de geluidsoverdracht tussen kamers te verminderen en om de thermische isolatie van de muren te verbeteren. 
 3. Plafondisolatie: Kurkrollen kunnen worden ook gebruikt als plafondisolatie om de geluidsoverdracht tussen verdiepingen te verminderen en om de thermische isolatie van het plafond te verbeteren.
 4. Dakisolatie: Kurkrollen kunnen ook worden gebruikt als dakisolatie om de warmteoverdracht van buiten naar binnen of omgekeerd te verminderen. Dit verhoogt de energie-efficiëntie van het gebouw en verlaagt de energiekosten.

Kurkrollen zijn veelzijdig en kunnen worden gebruikt voor verschillende isolatietoepassingen in gebouwen.

Afmeting:                                                                                                                                                               

 • 4mm dik
 • 100cm breed
 • 5m lang

                                                                                                   

Technische gegevens isolatiekurk:                                                                

 • warmteopslagcapaciteit: 1.670 J/kgK
 • lambda waarde: 0.038 - 0.040 W/mK
 • volumemassa: 110 - 180 kg/m³
 • diffusieweerstand : 25 – 30
 • brandklasse: E

Kurk isolatie behoudt de isolatiewaarde tientallen jaren, van veel alternatieve isolerende producten neemt de isolatiewaarde elk jaar een stukje af

Breedte 100 cm
Lengte 5 m
Dikte 0,4 cm

Reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven over dit product.