Rubberkurk Geluiddempende ondervloer

7 resultaten

Rubberkurk Geluiddempende ondervloer

Rubberkurk is een kurksoort met een hoog persingsgewicht. Zoals de naam al zegt is rubberkurk een mengeling van kurkkorrels en rubberkorrels. Deze korrels zijn samengeperst tot één product wat vervolgens rubberkurk heet.

Demping van contactgeluid is de belangrijkste eigenschap van het materiaal. Doordat rubber een hoog soortelijk gewicht heeft, en kurk een hoge mate van isolatie zorgt deze rubberkurk voor een aanzienlijke demping en voorkomt het loopgeluid in aangrenzende ruimtes. Op houten vloeren en planken vloeren wordt rubberkurk dan ook volop toegepast. Echter ook op betonvloeren zal het rubberkurk zorgen voor een hoger loopcomfort.

Rubberkurk kan gebruikt worden onder zowel harde al zachte vloeren. Ook wanneer u niet kiest voor een kurkvloer maar voor een laminaat of PVC vloer zal het rubberkurk een hoge bijdrage aan het comfort leveren!

De rollen zijn bij ons in een dikte van 3, 5 en 8 millimeter te bestellen. Deze rollen leveren wij uit onze eigen voorraad waardoor de levertijd altijd kort is!

Samenstelling:
Ongebrande kurkkorrels (1 – 4mm)
Vermalen rubbers (1 – 4mm)
Bindmiddel op basis van polyurethaan 

Technische gegevens:
Densiteit (ISO 7322): 416 kg/m³ / 26,0 pcf
Weerstand op de trekkracht (ISO 7322) : 50 psi 
Samendrukbaarheid (ISO 7322) : 25 – 45 %
Herstelvermogen (ISO 7322) : minimum 75 %
Bestand tegen kokend water (ISO 7322) : geen ontbinding 
Bestand tegen kokend HCI (ISO 7322) : geen ontbinding 

€ 0,00
€ 80,00