• Vandaag besteld, volgende werkdag verzonden
  • 350 m2 Unieke kurk woonwinkel
  • Gratis verzending vanaf €95
Vragen? +31 593 565228

Gevelisolatie met kurk

Deze gevelkurk platen zijn speciaal ontwikkeld als isolatiemateriaal voor gevels. De kurkwand wordt niet alleen optimaal geïsoleerd, maar ook waterbestendig. Verkrijgbaar in verschillende diktes, bekijk de opties hieronder.

Gevelkurk

Gevelkurk is een collectie van kurkplaten, die speciaal zijn ontwikkeld voor het bekleden van gevels. Deze kurkpanelen zorgen ervoor dat de kurkwand optimaal geïsoleerd wordt. De kurkpanelen zijn geproduceerd voor gebruik buitenshuis en zijn dus bestand tegen alle soorten weer.

Kurk als isolatie met gevelkurk is waarschijnlijk het oudst bekende isolatiemateriaal. Onder druk van diverse kunstmatige alternatieven is dit materiaal de afgelopen decennia enigszins op de achtergrond geraakt. Dit is langzaam maar zeker aan het veranderen, en dat is te danken aan de uitstekende thermische en akoestische eigenschappen van dit 100% natuurlijke product. De isolatieplaten met een dichtheid van 110/120 kg/m³, die vaak worden gebruikt voor spouw- of dakisolatie, zijn uit voorraad leverbaar in diktes van 20 en 50 mm.

Kurkplaten gevelkurk

De gevelbekleding dient als een beschermende schil voor uw huis en is een belangrijk element van isolatie aan de buitenkant van het huis. Kurk is niet alleen functioneel, maar heeft ook een grote esthetische waarde, functioneel en praktisch in één.

Gevelbekleding wordt in bijna alle gevallen rechtstreeks blootgesteld aan de wisselende weersomstandigheden. Een zorgvuldige keuze van buitenisolatie en gevelbekleding helpt om te voldoen aan de huidige strenge thermische voorschriften.

Door de kurkpanelen aan de buitenkant van het frame te plaatsen, worden koudebruggen efficiënt geëlimineerd. Bovendien regelt de bekleding de kamertemperatuur, zodat de gevolgen van temperatuurschommelingen, zoals afbladderend behang, schimmel in de hoeken of condensatie op de muren, kunnen worden voorkomen.

Duurzaam materiaal voor het isoleren van uw gevel

Kurk heeft verschillende texturen die uw gevel een uniek karakter geven. U kunt er zelfs voor kiezen uw gevel in een kleur naar keuze te schilderen. Het mooie van kurkisolatie is dat het materiaal teruggroeit. Dit betekent dat de kurkeik zelf niet eens hoeft te worden geveld. De Grieken ontdekten dat de kurkeik zijn eigen schors voortdurend regenereert. Eerst wordt de boom ongeveer 25 jaar met rust gelaten, zodat zich een stabiele stam heeft ontwikkeld. Daarna wordt de kurkeik voorzichtig geschild om de stam niet te beschadigen. Zo kan een kurkeik de grondstof leveren voor de kurkisolatie- en afwerkingsproducten die wij al tientallen jaren aanbieden.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »