Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Warmte en geluidsisolerende kurkplaten

9 resultaten

Warmte en geluidsisolerende kurkplaten
Warmte en geluidsisolerende kurkplaten. Door de miljoenen luchtcellen in het kurk biedt deze kurk een hoge warmte en geluidsisolatie.
€ 0,00
€ 20,00
Geëxpandeerde kurkplaat -  100 x 50 cm - 50 mm
Sale

Zeer isolerende kurkplaten

Isolatie op basis van kurkschors is waarschijnlijk het oudste isolatiemateriaal bekend bij de mens. Onder druk van verscheidene kunstmatige alternatieven raakte dit materiaal de voorbije decennia ietwat op de achtergrond.

Natuurlijk isolatiemateriaal 

Door de lichte persing en open structuur zijn deze kurkplaten zeer goed geschikt om te gebruiken als warmte en geluidisolatie. Bovendien wordt het milieu niet aangetast door te isoleren met kurkplaten. Door het gebruik van kurk dient de kurkeik geoogst te worden, na de oogst neemt de boom zelfs extra CO2 op!

In deze situatie komt stilaan maar zeker verandering en dit vooral door de uitstekende thermische en akoestische eigenschappen van dit 100 % natuurlijk product.

De kurk isolatieplaten met een densiteit van 110/120 kg/m³ welke courant voor spouw- of dakisolatie gebruikt worden zijn uit voorraad leverbaar in diktes van  20 en 50 mm ofwel 2 en 5 centimeter