Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Warmte en geluidsisolerende kurkplaten

9 resultaten

Warmte en geluidsisolerende kurkplaten
Warmte en geluidsisolerende kurkplaten. Door de miljoenen luchtcellen in het kurk biedt deze kurk een hoge warmte en geluidsisolatie.
€ 0,00
€ 20,00

Zeer isolerende kurkplaten

Isolatie op basis van kurkschors is waarschijnlijk het oudste isolatiemateriaal bekend bij de mens. Onder druk van verscheidene kunstmatige alternatieven raakte dit materiaal de voorbije decennia ietwat op de achtergrond.

Natuurlijk isolatiemateriaal 

Door de lichte persing en open structuur zijn deze kurkplaten zeer goed geschikt om te gebruiken als warmte- en geluidsisolatie. Bovendien wordt het milieu niet aangetast door te isoleren met kurkplaten. Door het gebruik van kurk dient de kurkeik geoogst te worden, na de oogst neemt de boom zelfs extra CO₂ op!

In deze situatie komt stilletjes zeker verandering! Dit komt vooral door de uitstekende thermische en akoestische eigenschappen van dit 100 % natuurlijk product.


De kurkisolatie platen hebben een densiteit van 110/120 kg/m³, welke gebruikelijk zijn voor spouw- of dakisolatie. De kurkplaten zijn uit voorraad leverbaar in diktes van 20 en 50 mm (ofwel 2 en 5 centimeter).