Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Zelfklevende kurkplaten

11 resultaten

Zelfklevende kurkplaten
Deze kurk is voorzien van een zelfklevende laag. Hierdoor zijn de kurkplaten gemakkelijk te bevestigen. Om de platen goed te monteren raden wij u aan om dit te doen bij een minimale temperatuur van 15 graden.
€ 0,00
€ 30,00

Zelfklevende kurkplaten voor snelle montage.

Zelfklevende kurk is zeer eenvoudig te bevestigen dankzij de zelfklevende achterkant van deze kurkplaten. De kurkplaten hechten op praktisch elke ondergrond wanneer deze goed ontvet wordt. De lijmlaag op de kurkplaten is zeer sterk waardoor de zelfklevende kurkplaten ook op ruwere ondergronden goed zullen blijven kleven.

Bevestiging op schone, droge ondergrond

Om de kurkplaten goed te laten plakken op de ondergrond is het van belang dat deze ondergrond schoon, droog en stofvrij is. Aan te raden is om de ondergrond te ontvetten zodat het zelfklevend kurk goed kan hechten op de muur. De kurkplaten dienen bij bevestiging direct goed gepositioneerd te worden omdat de zelfklevende lijm direct zal hechten.

Montage van de zelfklevende kurkplaten is snel een eenvoudig

Voor montage van deze zelfklevende platen hoef je enkel het schutpapier aan de achterzijde van de kurkplaat te verwijderen. Bij de montage is dus geen lijm of andere kleefstof nodig

Soorten zelfklevende kurkplaten welke wij leveren:

Onze zelfklevende kurkplaten zijn leverbaar in verschillende diktes en formaten. De zelfklevende platen zijn leverbaar in de volgende diktes: 6, 8 & 10 mm.
De zelfklevende platen zijn leverbaar in de volgende formaten:60 x 90 cm. & 20 x 30 cm.
 
Het formaat 60 x 90 cm is een maat die u vaak terug ziet in onze producten, dit is een van de meest gebruikte formaten als het gaat om kurkplaten.
 

Verwerking kurk op muur

Om er voor te zorgen dat de platen goed blijven zitten, adviseren wij u om de platen te monteren bij een minimum temperatuur van 15 graden. Voor u de kurk op de muur monteert dient deze goed te worden ontvet voor een goede hechting. 
 

Toepassing van zelfklevend kurk

De zelfklevende kurkplaten worden vaak toegepast als prikbord, deze zijn hier uitermate geschikt voor. Wanneer u een zachte achterwand heeft, denk hierbij aan een houten of gips wand kunt u gebruikt maken van een  plaat met een dikte van 6 mm. Is de muur van een hard materiaal dan adviseren wij u om te kiezen voor een plaat van 8 of 10 mm dik. Dit omdat de meeste punaises een schacht hebben van zo'n 8 mm lang.