• Vandaag besteld, volgende werkdag verzonden
  • 350 m2 Unieke kurk woonwinkel
  • Gratis verzending vanaf €95
Vragen? +31 593 565228

Zelfklevende kurkplaten

Met deze zelfklevende kurkplaten creëer je in een handomdraai een prikbord of prikwand. De kurkplaten zijn op elke ondergrond te bevestigen en zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen.

Zelfklevende kurkplaten voor snelle montage.

Zelfklevende kurk is zeer eenvoudig te bevestigen dankzij de zelfklevende achterkant van deze kurkplaten. De kurkplaten hechten op praktisch elke ondergrond wanneer deze goed ontvet wordt. De lijmlaag op de kurkplaten is zeer sterk waardoor de zelfklevende kurkplaten ook op ruwere ondergronden goed zullen blijven kleven.

Hoe bevestig je zelfklevende kurkplaten?

Om de kurkplaten goed te laten plakken op de ondergrond is het van belang dat deze ondergrond schoon, droog en stofvrij is. Aan te raden is om de ondergrond te ontvetten zodat het zelfklevend kurk goed kan hechten op de muur. De kurkplaten dienen bij bevestiging direct goed gepositioneerd te worden omdat de zelfklevende lijm direct zal hechten.

Is er lijm nodig voor de montage?

Voor montage van deze zelfklevende platen hoef je enkel het schutpapier aan de achterzijde van de kurkplaat te verwijderen. Bij de montage is dus geen lijm of andere kleefstof nodig.

Soorten zelfklevende kurkplaten die wij leveren:

Onze zelfklevende kurkplaten zijn leverbaar in verschillende diktes en formaten. De zelfklevende platen zijn leverbaar in de volgende diktes: 6, 8 & 10 mm.
De zelfklevende platen zijn leverbaar in de volgende formaten: 60 bij 90 cm. & 20 bij 30 cm.
 
Het formaat 60 bij 90 cm is een maat die u vaak terug ziet in onze producten, dit is een van de meest gebruikte formaten als het gaat om kurkplaten.
 

Verwerking kurk op muur

Om ervoor te zorgen dat de platen goed blijven zitten, adviseren wij u om de platen te monteren bij een minimum temperatuur van 15 graden. Voor u de kurk op de muur monteert dient deze goed te worden ontvet voor een goede hechting. 
 

Toepassing van zelfklevend kurk

De zelfklevende kurkplaten worden vaak toegepast als prikbord, deze zijn hier uitermate geschikt voor. Wanneer u een zachte achterwand heeft, denk hierbij aan een houten of gips wand kunt u gebruikt maken van een  plaat met een dikte van 6 mm. Is de muur van een hard materiaal dan adviseren wij u om te kiezen voor een plaat van 8 of 10 mm dik. Dit omdat de meeste punaises een schacht hebben van zo'n 8 mm lang.
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »