Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Het voordeel van een PVC vloer met kurk onderlaag

PVC vloeren met kurk onderlaag zijn opgebouwd uit een toplaag van PVC en een onderlaag van kurk. Deze combinatie zorgt ervoor dat de bovenkant van de vloer onderhoudsvrij en waterdicht is. Door de kurken onderlaag heeft de vloer veel demping waardoor bijvoorbeeld loopgeluid bijna niet meer waarneembaar is. Daarnaast zorgt het kurk voor een betere isolatie. Warmte kan beter binnen worden gehouden.

PVC laminaat met kurk onderlaag

Ook voor wanneer je laminaat als vloer wilt is een onderlaag van kurk. De voordelen op een rij:

  1. Alle PVC vloeren, dus ook laminaat, zijn waterbestendig;
  2. Dankzij de kurk onderlaag isoleert de vloer erg goed;
  3. Makkelijk schoon te houden;
  4. Kurk dempt erg goed. Veel mensen kiezen voor kurk omdat het geluiddempend is. Wanneer je met hakken over de vloer loopt of wanneer je meubilair verplaatst zal het geluid worden opgevangen door het absorberende karakter van kurk. Daarnaast dempt kurk ook wanneer je bijvoorbeeld iets op de grond laat vallen.
  5. Dankzij de vele verschillende prints zijn PVC vloeren bijna niet te onderscheiden van houten vloeren.


Wat is PVC HDF kurk?

PVC HDF met kurk is een vloer van PVC met zowel een HDF en een kurk onderlaag. Je kunt het vergelijken met klik laminaat. De HDF is van stevig materiaal waarmee je de ´klik´ maakt met andere planken. Door de HDF tussenlaag zijn de vloeren wel iets dikker dan normaal.