Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Corkwood - Warmte en geluidsisolerende kurk visgraat parketvloer

Corkwood visgraatvloeren en planken vloeren

Corkwood visgraatvloeren en kurkparketten onderscheiden zich door de zeer hoge warmte en geluid isolatie. Standaard parketvloeren voelen koud aan en zijn zeer gehorig wanneer je erover heen loopt. Corkwood vloeren zijn fluisterstil en houden warmte goed vast, waardoor ze onzettend comfortabel aanvoelen. Corkwood visgraatvloeren hebben een garantie van 10 jaar.

Visgraatvloeren zijn gewild vanwege het karakteristieke patroon, wat bereikt wordt door planken van dezelfde lengte en breedte schuin en haaks tegen elkaar te leggen. Wanneer de planken extra groot en breed zijn, wordt dit een walvisgraatvloer genoemd. Deze vloeren geven iedere ruimte een bijzondere uitstraling.

Wat zijn Corkwood visgraatvloeren en kurkparket vloeren?

Zowel Corkwood parketvloeren als Corkwood kurkparketvloeren bestaan uit een massieve houten toplaag van 3 tot 4 mm dikte, welke volvlak is verlijmd op een acousticork kurk onderlaag van 3 tot ongeveer 5 mm. De vloer heeft hierdoor een geringe dikte van maximaal 9 mm. Dankzij de geringe dikte is de vloer ook zeer geschikt voor renovaties. 

Beide vloersoorten zijn leverbaar in alle gangbare houtsoorten, maar de meest gebruikte soort hout is eiken. Het is ook mogelijk de planken met een vellingkant te leveren. Daarnaast kunnen deze vloeren afgewerkt worden met een lak of olie naar keuze. Dit geeft een nette uitstraling aan de vloeren en biedt tegelijkertijd bescherming.

Voordelen Corkwood visgraatparket en kurkparket

Corkwood kurkparket vloeren lijken op laminaat planken, maar hebben een kurklaag waardoor deze veel beter isoleren. De voordelen van Corkwood Kurkparket en de Corkwood visgraatparketten ten opzichte van een standaard parketvloer zijn als volgt:

  • Isoleert warmte en geluid beter dan visgraatparketten.
  • Kan in combinatie met vloerverwarming gelegd worden.
  • Is volledig spijkervrij en naadloos te leggen dankzij een speciale lijmtechniek.
  • Doordat Corkwood slechts een kleine houten toplaag van 4 mm hebben en verder bestaan uit milieuvriendelijk kurk, is het een milieuvriendelijkere keuze.
  • Corkwood vloeren zijn eenvoudig te repareren bij eventuele schade.
  • Deze visgraatvloeren en kurkparketten zijn aan te brengen op iedere ondergrond.
  • Corkwood vloeren zijn geschikt voor appartementen, en wordt ook wel appartementsparket genoemd.

Corkwood visgraatvloeren en kurkplanken leggen

Het leggen van deze vloeren is goed te doen. Als je een beetje handig bent, kun je het uitstekend zelf doen. Er zijn een aantal dingen om rekening mee te houden tijdens het leggen van een kurkvloer. Daarnaast is het aan te brengen op iedere ondergrond en compleet spijkervrij en naadloos te leggen. Kurk24 helpt je graag door advies te geven. Je kunt ook gebruik maken van onze legservice.

Corkwood visgraatvloeren en kurkplanken onderhouden

Het onderhouden van kurk visgraatvloeren en kurk planken is in principe eenvoudig. Waar houten vloeren eenvoudiger beschadigen door bijvoorbeeld zandkorrels, is een kurkvloer hier minder gevoelig voor. Dit komt doordat kurk een poreus materiaal is. Dat betekent dat er kleine gaatjes in het materiaal zitten. Dit geeft kurk ook de elastische kwaliteiten.

Het is verstandig om corkwood (visgraat)parketten te onderhouden door te beginnen met een laklaag. Deze laag beschermt de vloer tegen dingen zoals zonlicht en vuil. Breng periodiek een nieuwe laag aan om de vloer te blijven beschermen. Hoe vaak dit moet hangt af van de ruimte en het gebruik. Hierover geven wij graag advies, neem daarvoor contact met ons op.