Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Kurk dekken en kurk scheepsdekken

2 resultaten

Kurk dekken en kurk scheepsdekken
Een kurkdek is het alternatief voor een houten teakdek, dankzij de natuurlijke antislip van kurk zal het dek niet glad worden. Het isolerend vermogen van kurk zorgt er tevens voor dat het dek altijd prettig aanvoelt.

Kurkdekken/Scheepsdek kurk

Een kurkdek is het alternatief voor een houten teakdek. Scheepsdekken gemaakt van kurk zijn milieuvriendelijk en duurzaam. De dekken worden gemaakt uit kurkkorrels welke samen met een bindmiddel geperst worden. Dankzij de natuurlijke antislip van kurk wordt het dek niet glad. De isolerende eigenschappen van kurk zorgen er daarnaast dat het terras altijd comfortabel aanvoelt. 

De kurk scheepsdekvloeren zijn zo milieuvriendelijk, omdat ze gemaakt worden uit gerecycled kurk wat overblijft bij productie van andere kurk materialen zoals de flessenkurken. Gezien de miljoenen luchtcellen in het kurkdek is deze zeer isolerend. Een kurkdek biedt hierdoor zowel bij warmte als bij kou nog steeds een hoog loopcomfort. Van nature is kurk niet gevoelig voor schimmels en ongedierte, ongedierte vindt kurk niet interessant en zal zich er niet in nestelen.