• Vandaag besteld, volgende werkdag verzonden
  • 350 m2 Unieke kurk woonwinkel
  • Gratis verzending vanaf €95
Vragen? +31 593 565228

Wandkurk platen en panelen

Onze kurk wandpanelen zijn niet alleen erg mooi op de muur, maar verbeteren daarnaast ook de akoestiek in een ruimte. De panelen van kurk zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en kleuren, bekijk hieronder ons assortiment.

Kurk wandpanelen

Een wandpaneel van kurk bestaat uit kurktegels die gemonteerd zitten op een zachtboard drager. Deze kurkpanelen zijn leverbaar in diverse soorten en kleuren. De wandpanelen worden vaak gebruikt voor decoratie in een ruimte maar zijn ook zeer geschikt om de akoestiek in een ruimte te verbeteren.

Hoe monteer ik kurk wandpanelen?

Het monteren van een wandpaneel is zowel te doen door deze te schroeven als te verlijmen. Het verlijmen van het paneel is niet noodzakelijk gezien het paneel ook stevig genoeg is om aan de wand geschroefd te worden. Bij montage met lijm kan er gebruikgemaakt worden van onze kurk spuitlijm, deze zorgt voor een sterke en vlakke verlijming met de wand.

Hoe maak ik kurken wandpanelen schoon?

De kurk wandpanelen zijn voorzien van een laklaag zodat deze af te nemen zijn met een vochtige doek. Dankzij de laklaag trekken er geen vlekken in het kurk. Een groot voordeel van kurk is dat dit van nature antistatisch is en dus geen stof of vuil aan zal trekken. 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »