• Vandaag besteld, volgende werkdag verzonden
  • 350 m2 Unieke kurk woonwinkel
  • Gratis verzending vanaf €95
Vragen? +31 593 565228

Wandkurk tegels

Wandkurk tegels zijn zeer decoratief. De kurktegels zijn leverbaar in diverse kleuren, soorten en maten!

Kurktegels naturel en gekleurd

Onze wandkurk tegels zijn zeer decoratief in een ruimte. De kurktegels zijn zowel naturel als in een tal van kleuren van leverbaar, zo is er altijd wel een soort welke in je ruimte past! De kurkwanden zijn 100% natuurlijk gezien deze gemaakt zijn uit schors van de kurkeik. Bijkomend voordeel van wandkurk is de akoestische verbetering en warmte isolatie wat het kurk biedt. Het kurk zal je verrassen wanneer de wanden vele malen warmer aanvoelen en het geluid in de ruimt gedempt wordt.

In welke ruimtes is wandkurk tegels toe te passen?

Wandkurk is natuurlijk biedt absoluut sfeer in een ruimte! De kurktegels kunnen door het hele huis worden toegepast of het nu is voor de woonkamer, slaapkamer of badkamer er is altijd een passende soort kurktegels leverbaar! Praktisch het gehele assortiment wandkurk is in de fabriek reeds voorzien van een waxlaag waardoor deze eenvoudig schoon te houden zijn. Wanneer het kurk wordt toegepast in een natte ruimte is het wel aan te raden het kurk na montage af te lakken met onze wandkurklak.

Hebben wandkurk tegels onderhoud nodig?

Het grootste deel van ons assortiment wandkurk is voorzien van een laag wax waardoor het kurk is bestand is tegen vocht en vuil. Mochten de kurktegels toch vies worden dan zijn eenvoudig te reinigen met warm water en een beetje afwasmiddel. Mocht het kurk echt heel intensief gebruikt worden is het ook mogelijk het kurk nog extra te impregneren met een bijenwas. 

Hoe zijn de wandkurk tegels aan de wand te monteren? 

De wandkurktegels worden veelal geleverd in de afmetingen van 60 x 30 cm. De dikte van de tegels is 3mm. Dit zorgt voor stabiele kurktegels welke eenvoudig te plakken zijn. De kurktegels zijn stevig geperst en zullen hierdoor niet zomaar scheuren. Aan te raden is om voor de verlijming van de kurktegels onze tweezijdige contactlijm te gebruiken. Met deze lijm zijn de tegels strak en netjes aan de muur te bevestigen. Doordat de tegels allemaal exact 60 x 30 cm zijn is het mogelijk een praktisch naadloze kurkwand te creëren. 

Met wandkurk bijdragen aan het milieu

Door het gebruik van kurktegels worden de muren beter geïsoleerd wat bespaard op het energieverbruik. Bij de winning en productie van het kurk wordt geen schade aan het milieu aangericht wat kurk dus een duurzaam en milieuverantwoord product maakt. Wil je hiervoor geen wandkurk tegels gebruiken? Kies dan voor isolatiekurk

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »