Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Gekleurde wandkurk

26 resultaten

Gekleurde wandkurk
Deze collectie geeft het kurk een hip en modern karakter! Deze vrolijke / sfeervolle wandkurk is in diverse kleuren uit eigen voorraad leverbaar. Dankzij de waxlaag is het kurk makkelijk schoon te maken. De wanden zijn ook te bekijken in onze woonwinkel
€ 0,00
€ 200,00
Wandkurk 'Mat Limestone ' - 4mm dik m²
Sale
Wandkurk 'Mat Quartz ' - 4mm dik m²
Sale
Wandkurk 'Mat Basalt' - 4mm dik m²
Sale

€26,95

€29,50

Beschikbaar

Gekleurde wandkurk past in ieder interieur


Door het ruime assortiment kleuren waarin gekleurde wandkurk leverbaar is, bestaat er voor nagenoeg elk interieur wel een kurksoort welke hier goed in past. De wandkurk tegels zijn leverbaar in praktisch elke kleur en in zowel rustige als meer levendige structuren. Onze gekleurde wandkurk wordt dan ook wel de Rainbow Collection genoemd.

Wandkurk werkt decoratief en isolerend
Door het installeren van wandkurk is het mogelijk om een saaie wand om te toveren tot een sfeervolle en decoratieve kurkwand. Naast dat wandkurk mooi lijkt op de wand is het kurk ook warmte en geluid isolerend. De wand zal altijd warm aanvoelen en de galm / echo in een ruimte zal verdwijnen.

Wandkurktegels zijn makkelijk schoon te maken
De wandkurktegels zijn veelal gewaxt. De waxlaag is een beschermlaag op het kurk ( op waterbasis) welke ervoor zorgt dat het er geen vuil in het kurk trekt en deze met een vochtige doek makkelijk is af te nemen. Wanneer je kiest voor een onbehandelde tegel is het aan te raden deze te voorzien van een laag wandkurk lak. Deze kurklak is speciaal geschikt voor het afwerken van kurkwanden en houdt het kurk zacht en natuurlijk. 

Wandkurk op de wand /muur verlijmen
Wanneer je een kurkwand oftewel een kurkmuur in een ruimte wenst te maken zullen de kurktegels aan de wand verlijmd moeten worden. Een goede lijm om dit te doen is onze tweezijdige contactlijm. Deze lijm wordt niet keihard waardoor dit ook een extra isolator is. Onze lijm is op waterbasis en vrij van oplosmiddelen om het groene karakter van het kurk in stand te houden. 

Houd er bij het toepassen van wandkurk rekening mee dat de luchtvochtigheid in de ruimte tussen de 40% en 60% zit. Dit om werking / krimpen van het kurk te voorkomen.