Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Veelgestelde vragen

1 Kurk producten

1.1 Hoe kan ik de kurk het beste in de juiste maat snijden?

Wij verkopen kurk van de rol per strekkende meter, maar onze kurk is gemakkelijk zelf op maat te snijden. U kunt dit doen door met een scherp stanleymes de kurk af te snijden langs een lange lat. Op deze manier kunt u de kurk recht afsnijden. Als het stanleymes goed scherp is, brokkelt de kurk niet af.

1.2 Ik heb de kurk van de rol en de lijm ontvangen, maar ik begrijp niet helemaal hoe ik te werk moet gaan. Hoe werkt dit?'

Onze kurk van de rol en de kurkplaten kunt u op de muur bevestigen met onze tweezijdige contactlijm. Deze lijm moet op een muur aangebracht worden met een lijmroller. Voordat u de lijm aanbrengt op de muur, moet de muur goed ontvet worden. U brengt een laag lijm aan op de muur en een laag op de kurk. Laat dit allebei drogen (totdat het transparant is) en breng het vervolgens in contact met elkaar. Goed aandrukken en uw kurkwand is klaar voor gebruik! De tweezijdige contactlijm is geschikt voor het verlijmen van kurk van de rol of kurkplaten op fijn- en grof gestucte muren, spachtelputz en beton.

1.3 Ik wil graag een kurkwand maken waar ik posters en tekeningen op kan prikken. Welke dikte kurk raadt u aan?

Als u de kurk als prikwand wilt gebruiken, raden wij een minimale dikte van 8 mm aan. De reden hiervoor is dat de gemiddelde punaise 8 mm lang is. Als de kurk dan 8 mm dik is, gaat de punaise hier niet doorheen en beschadigd het de ondergrond (muur, kast, deur etc.) niet.

1.4 Wat is het verschil tussen een voorgelijmde en een niet-voorgelijmde rol kurk?

Bij voorgelijmde kurk lijmen wij de kurk alvast voor in onze werkplaats. Wij leveren de kurk, inclusief een emmer met de juiste hoeveelheid lijm en een lijmroller mee. (dit geld alleen voor kurk op rol dus niet voor vloeren) U hoeft dan alleen nog de ondergrond te lijmen met de meegeleverde lijm. Vergeet hierbij niet de ondergrond eerst te ontvetten! Als de lijm op de ondergrond droog is (de lijm is wit als het nat is, transparant als het droog is), kunt u de kurk aanbrengen op de ondergrond. 


Bij niet-voorgelijmde kurk moet u zelf lijm en gereedschap mee bestellen. Het voordeel van voorgelijmde kurk ten opzichte van niet-voorgelijmde kurk is dat u niet onnodig meer lijm besteld dan dat u nodig heeft.