Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Op deze pagina vindt u de verschillende soorten lijm die wij aanbieden voor het verwerken van de kurkproducten.  Voor alle lijmsoorten is het verstandig om eerst de ondergrond goed schoon te maken of, nog beter, te ontvetten (met bijvoorbeeld schoonmaakzijn).

Tweezijdige contactlijm
Tweezijdige contactlijm kunt u gebruiken voor zuigende ondergronden zoals cement, houten plaatmateriaal, kaal hout, gladde onbehandelde muren en wanden. Lijm moet zowel op de kurk als op de ondergrond aangebracht worden. Deze lijm wordt aangebracht met een lijm roller. Na droging van beide (minimaal 4 uur) kunt u het met elkaar in verbinding brengen. Om er zeker van te zijn dat alles droog is adviseren wij doe-het-zelvers dan ook om eerst alles te lijmen en de volgende dag te monteren. 

Spuitbus contactlijm
De spuitbus contactlijm is te gebruiken op zeer gladde ondergronden zoals staal, glas, aluminium, laminaat, geverfd hout enz. U brengt de lijm aan op de ondergrond en op het kurk. Binnen 1 tot 2 minuten is de lijm droog en kunt het kurk gaan bevestigen. 

Kurkkit
De Kurkkit gebruikt u ook voor gladde oppervlaktes zoals geverfde en gestucte plafonds, wanden en muren. Ook voor behandeld dan wel geverfd plaatmateriaal is deze lijm zeer geschikt. U brengt de kurkkit op de ondergrond aan met lijmkam NO.2. De kurk wordt in de natte lijm gedrukt (is corrigeerbaar) en kan vervolgens het beste worden aangeklopt met een rubberen hamer (wanneer u deze niet heeft kan het ook met een gewone hamer mits u er een plankje tussen doet tegen beschadiging). Als u een rubberen hamer gebruikt plak deze dan even af met plakband zodat u geen zwarte strepen op de kurk krijgt. Omhoog komende lijm kunt u verwijderen met een natte doek.

Mocht u echt niet weten welke lijm te gebruiken kies dan voor onze spuitbus met tweezijdige contactlijm. Deze is geschikt voor elk oppervlak zowel ruw als glad. Geschikt voor metaal, hout, steen et cetera.