Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Kurk in de badkamer

Kurk in de badkamer

Kan kurk in de badkamer? Dit is een veelgestelde vraag. In deze blog leggen we uit waarom kurk juist erg goed geschikt is voor gebruik in een badkamer

Is een kurk badkamervloer beter dan tegels?

De badkamer is een ruimte in je huis waar je elke dag meerdere malen gebruik van maakt. Het is hierom van belang dat je badkamer er naar je wensen uitziet zodat je er tot rust kan komen en jezelf s'avonds weer op kan laden met een warme douche of een warm bad. Een kurkvloer of een kurkwand kan hierbij perfect bijdragen. Dankzij de natuurlijke waterbestendige eigenschap van kurk zorgt een kurk badkamer vloer voor een watervaste, warme en stille vloer. Ook is het mogelijk de kurkvloeren te combineren met vloerverwarming.

 

Plak kurkvloer / verlijmde kurkvloer in de badkamer

De meest traditionele manier om een kurkvloer in een badkamer toe te passen is door gebruik te maken van plak kurk, ook wel verlijmde kurkvloeren genoemd. Deze vloeren bestaan voor 100% uit kurk, er worden geen andere materialen toegepast in dit type kurkvloer. De plak kurkvloer dient volvlaks verlijmd op te worden op de ondervloer. De enige voorwaarde aan de ondervloer is dat deze vlak is zodat de kurkvloer er strak in gelegd kan worden. Het materiaal van de ondervloer kan zowel hout, beton of ander plaatmateriaal zijn. 

Na montage van de kurkvloer je in de badkamer is het van groot belang dat deze vloer afgelakt wordt. In een badkamer raden wij aan om de vloer minimaal 3 keer af te lakken. Door het lakken van de vloer lopen eventuele naadjes vol en krijg je een waterbestendige kurkvloer. Ook is het van belang voor het lakken alle naadjes goed af te kitten, op deze manier voorkom je dat er water onder je vloer kan lopen.

 

De mogelijkheden van een klik kurkvloer in de badkamer

Met de techniek van tegenwoordig is het zelfs mogelijk om een klik kurkvloer toe te passen in de badkamer. Tot enkele jaren geleden kon dit niet gezien klik kurkvloer toen enkel geproduceerd werden met een HDF kern. Na de lancering van de Wicanders Hydrocork zijn er steeds meer klik kurkvloeren op de markt gekomen welke ook in een badkamer geplaatst kunnen worden. Populaire toe te passen vloeren zijn onder andere de Amorim Wise kurkvloeren of de Granorte Solidtrend vloeren. Beide types zijn bij uitstek geschikt voor de badkamer en volledig waterbestendig 

 

Watervaste kurkvloeren 

 

Decoreer badkamer wanden met kurk

De wanden in je badkamer zijn naast traditionele tegels ook af te werken met wandkurk tegels. Wandkurk in je badkamer zorgt voor een goede akoestiek in de badkamer en voelt zacht aan. De wandkurk kan volvlaks verlijmd worden op de badkamermuur. Naast de standaard natuurlijke bruine wandkurk is het hierbij ook mogelijk om voor gekleurde wandkurk te gaan. Op deze manier is een kurkwand in je badkamer absoluut niet ouderwets maar juist modern!

 

Is je interesse voor kurk gewekt en wil je hier meer over weten? Kom gerust langs in onze ruime winkel waar wij graag alles laten zien het nogmaals rustig aan u uit kunnen leggen. De koffie staat klaar!