• Vandaag besteld, volgende werkdag verzonden
  • 350 m2 Unieke kurk woonwinkel
  • Gratis verzending vanaf €95
Vragen? +31 593 565228

Plak kurkvloeren - Het duurzame alternatief voor een PVC plakvloer

January 6, 2023 11:57 |

Een kurk plakvloer

Plakvloeren zijn één van de meest stille vloeren. De kurk plakvloeren bestaan uit massief kurk van vaak 4mm. Omdat de vloer van massief kurk is voelt het warm en zacht aan. De plak kurkvloeren hebben een goede geluids- en warmte-isolatie. Ook contactgeluid is aanzienlijk minder dan alternatieve vloeren. Wij hebben verschillende designs geplaatst in onze showroom, waar u de voordelen echt kunt ervaren!

 

De vloeren zijn zowel kant en klaar gelakt te bestellen als ongelakt. Besteld u een ongelakte vloer, adviseren wij om deze 3 keer na ta lakken. In het geval van een gelakte plakvloer adviseren wij om deze nog een keer na ta lakken met een twee componenten lak. Zo zorg je ervoor dat de naden goed dicht zitten.

 

Een kurk plakvloer moet op harde en egale ondergrond worden verlijmd met tweezijdige contactlijm. Kurk plakvloeren zijn zeer geschikt voor op vloerverwarming. Wanneer je beschikt over een vlakke, droge en schone vloer kan je een plakvloer (laten) monteren.

Wordt u blij van de voordelen maar vind u de kurk uitstraling niet mooi? Geen probleem! Wij hebben een collectie van massief kurk met een beton of hout print! Bekijk voor de beton print de collectie Stone Wise en voor de eiken print Wood Wise.

 

Is een kurk plakvloer geschikt in de badkamer?

Ja een plakvloer is geschikt, mits de ondergrond geëgaliseerd is en de kurk plakvloer goed is afgelakt. Daarnaast is het belangrijk om de zijkanten goed af te werken met sanitairkit. In de theorie is het ook mogelijk om de kurkvloer te plaatsen in de doucheruimte, alleen dit raden wij af. 

 

 

Kan een kurkvloer op vloerverwarming? 

Ja plakvloeren van 4mm zijn zeker geschikt voor vloerverwarming. Wanneer de vloerverwarming als hoofdverwarming dient wordt er als stelregel een maximale thermische weerstand van 0,14 W/m²K aangehouden. Wanneer je bij aanschaf van een kurkvloer zorgt dat de weerstand onder deze waarde ligt is vloerverwarming geen enkel probleem. Bij verlijmde kurkvloeren is dit zelfs 0,06 W/m²K. Zowel onze verlijmde kurkvloeren als klik kurkvloeren zijn dus prima geschikt voor vloerverwarming. Meer informatie over de combinatie leest u in deze blog.

 

Montage uitbesteden? 

Ons montageteam helpt u graag! Voorafgaand is het belangrijk dat de ondergrond egaal is of geëgaliseerd wordt. Het egaliseren van de ondergrond kunnen wij verzorgen. Wenst u een vrijblijvende offerte? Neem contact op met onze klantenservice.

 

Zelf een kurk plakvloer leggen?

Bekijk onze leginstructie via Youtube.

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »