• Vandaag besteld, volgende werkdag verzonden
  • 350 m2 Unieke kurk woonwinkel
  • Gratis verzending vanaf €95
Vragen? +31 593 565228

Isolatiekurk op rol - Warmte en geluidsisolerende kurkrollen

Onze warmte- en geluisdsisolerende kurkrollen kunnen gebruikt worden voor spouw-, dak-, vloer- en natuurlijk wandisolatie. Daarnaast is isolatiekurk ook zeer geschikt als ondervloer voor laminaat, parket en plavuizen.

Isoleer warmte en geluid met isolatiekurk

Isolatiekurk is ideaal om te gebruiken als ondervloer onder laminaat vloeren, klik kurkvloeren, of andere soorten harde vloeren.

Hoge thermische en akoestische isolatie

Deze isolatiekurk biedt een hoge thermische en akoestische isolatie, dit zorgt voor een warme en stille vloer. Het loopcomfort van uw kurkvloer wordt dus vele malen hoger met gebruik van deze ondervloer.
Isolatiekurk is geschikt als ondervloer voor alle soorten vloeren. Door het natuurlijke karakter van kurk zijn deze kurk isolatierollen een zeer goed alternatief voor milieubelastende ondervloeren.

Beleef nog meer plezier van uw vloer door gebruik van deze geheel natuurlijke isolatie kurk op rol! Wanneer u de isolatiekurk wenst te verlijmen, kunt dit doen met onze kurklijm.

Wat zijn de toepassingen van isolatiekurk?

De isolatiekurk kan gebruikt worden als spouw, dak of vloerisolatie en natuurlijk wandisolatie.  Daarnaast is isolatiekurk ook zeer geschikt als ondervloer voor laminaat, parket en plavuizen. 

Ondervloer voor parket en laminaat wordt zwevend gelegd en ondervloer voor plavuizen wordt gelijmd aan de ondervloer.

Gezondheidsvoordelen en milieu-eigenschappen van isolatiekurk

Isolatiekurk is ongevoelig voor vocht, schokwerend en geluiddempend materiaal. Bovendien wordt geen enkel ander materiaal aan de kurk toegevoegd tijdens de productie. Van nature is deze kurk niet aangetast door muizen of termieten. Isolatiekurk heeft een zeer gunstige verouderingscoëfficiënt, met andere woorden de isolatie-waarde van kurk neemt nauwelijks af in de loop van de tijd. Deze kurk is dus zeer geschikt als isolatiemateriaal.

De isolatie-eigenschappen van isolatiekurk

  • Lambda waarde: 0.038 - 0.040 W/mK
  • Warmteopslagcapaciteit c: 1.670 J/kgK
  • Volumemassa: 110 - 180 kg/m³
  • Diffusieweerstand : 25 - 30
  • Brandklasse: E
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »