• Vandaag besteld, volgende werkdag verzonden
  • 350 m2 Unieke kurk woonwinkel
  • Gratis verzending vanaf €95
Vragen? +31 593 565228

Kurkplaten

Kurkplaat kopen van uitstekende kwaliteit | Kurk24.nl

Kurk, een elastisch en licht materiaal dat voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt. Kurk wordt verkregen uit de schors van de kurkeik. De schors wordt afgepeld en vervolgens verwerkt tot kurkproducten. Er zijn verschillende producten van kurk gemaakt en u kunt er ook zelf veel mee doen.

Zo kunt u geperste kurkplaten voor diverse doeleinden gebruiken, zowel in de bouw als voor hobby's. Bent u op zoek naar kurkplaten in verschillende afmetingen en voor diverse toepassingen?

Dan bent u bij Kurk24 aan het juiste adres. In onze online winkel vindt u een uitgebreide selectie van verschillende soorten kurkborden van uitstekende kwaliteit. U kunt de kurkplaten tegen de beste prijzen bestellen.

Wat zijn de verschillende soorten kurkplaten?

Als u op zoek bent naar hoogwaardige kurkplaten, dan bent u in de online shop van Kurk24 op de juiste plek. Zo bent u bij ons aan het juiste adres voor akoestische kurkplaten en kurk isolatie. Deze panelen zijn ontwikkeld om de akoestiek in een ruimte te verbeteren door middel van kurk. Door de zeer gemakkelijke persing en de open structuur zijn deze kurkpanelen een zeer goede oplossing voor geluidsisolatie.

Zowel de akoestische kurkplaten als de isolatieplaten worden geperst met 150 kg/m². Daarnaast vindt u bij Kurk24 ook industriekurk platen en geperste kurkplaten. Deze kurkborden zijn geschikt voor industrieel gebruik. De platen hebben een fijne structuur en worden geperst met 300 kg/cm². De kurkplaten kunnen worden gebruikt als prikbord wandisolatie en modelbouw.

Naast de grote kurkborden hebben wij ook een grote selectie A4 kurkborden. Dit zijn industriële vellen die worden versneden tot A4- en A3-formaat. Deze zijn geweldig om te knutselen. Ten slotte hebben we ook nog geëxpandeerde kurkplaten en kurkschors, dat ook als decoratieve kurk wordt gebruikt. Er zijn dus veel mogelijkheden op het gebied van kurkborden.

Wat zijn de toepassingen van kurkplaten?

De kurkplaten die hier in de online shop van Kurk24 worden aangeboden, zijn bestemd voor de volgende toepassingsgebieden:

Akoestische panelen van kurk

Akoestische kurkpanelen zijn uitstekend geschikt voor structurele geluidsisolatie omdat ze een relatief hoog luchtgehalte hebben door de open structuur van het granulaat en de relatief lichte compressie. Onze akoestische kurkpanelen worden samengeperst met een gewicht van 150 kg/m² en zijn daardoor superlicht.

Industriële kurkborden en geperste kurkborden

Kurkplaten voor de industrie worden gemaakt van een bijzonder fijn kurkgranulaat. De hier aangeboden industriële kurkplaten zijn met een gewicht van 300 kg/m² zeer sterk geperst en voldoen daarmee aan de hoge stabiliteitseisen van industrie en bouw.

Kurkplaten voor thermische isolatie

Kurk is een ideaal isolatiemateriaal omdat de met lucht gevulde cellen een laag warmtegeleidingsvermogen hebben. Gevelbekleding met kurkpanelen biedt u naast de visueel aantrekkelijke aanblik een aanzienlijk energiebesparend effect.

Kurkplaten voor hobby en handwerk

Deze kurkplaten zijn bedoeld voor modelbouw, maar kunnen ook als prikborden worden gebruikt. Naast de grotere formaten verkopen wij kurkplaten in A4- en A3-formaat voor de hobby- en handwerksector.

Decoratieve kurkpanelen

De platen van geëxpandeerd, grof kurkgranulaat overtuigen door hun interessante oppervlaktestructuur. De zogenaamde sierkurk wordt gebruikt als decoratief en ambachtelijk materiaal en voor het stylen en verfraaien.

Let op het volgende verwerkingsadvies

Kurkplaten werken bij sterke temperatuurschommelingen. Ze zetten uit of krimpen in, waardoor de afmetingen veranderen. Bewaar de kurkborden na levering langer dan 48 uur in de ruimte waar ze later zullen worden geïnstalleerd. Gedurende deze tijd kunnen zij acclimatiseren en zich aanpassen aan de omstandigheden in de kamer. Door de panelen op deze manier voor te bereiden zijn ze gemakkelijker te verwerken en zijn betere installatieresultaten verzekerd. Neem contact met ons op voor meer informatie over het gebruik van het materiaal.

Kan ik kurkplaten online bestellen en laten bezorgen?

De diverse kurkplaten vindt u voor scherpe prijzen in onze webshop. U kunt deze eenvoudig online bestellen en daarnaast ook veilig online afrekenen. Als u kurkplaten koopt, let dan op het volgende; kurk kan werken in verband met grote temperatuurverschillen. Het is dus belangrijk dat u de kurk eerst 48 uur laat acclimatiseren door dit in de ruimte te leggen waar u het wilt monteren. Op deze manier houdt u de kurk in een goede staat en kunt u de kurkplaten het beste gebruiken. Voor meer informatie over het toepassen van kurkplaten kunt u contact met ons opnemen.

Zijn er ook andere producten te bestellen naast kurkplaten?

Kurk24 is de juiste contactpersoon voor kurk rol, kurkvloer, hobbykurk, kurkwand, kurklijm, kurklaminaat, kurktassen en nog veel meer kurkproducten. Neem een kijkje in onze uitgebreide collectie. Dankzij onze snelle levering, ontvangt u uw bestelling binnen 3 dagen. Wil je voorlopig naar de kurkplaten kijken? Dan sturen wij u op verzoek een monster. Wil je liever eerst de kurk zien en voelen hoe hij aanvoelt? Dan bent u altijd welkom in onze showroom in Westerbork. In onze webshop kunt u diverse kurktegels van hoge kwaliteit tegen scherpe prijzen kopen.

KLIK HIER VOOR ONZE LIJMWIJZER

Let op! Kurk kan werken in verband met grote temperatuurverschillen! Het is dus belangrijk dat u de kurk eerst 48 uur laat acclimatiseren door dit in de ruimte te leggen waar u het wilt monteren.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »