• Vandaag besteld, volgende werkdag verzonden
  • 350 m2 Unieke kurk woonwinkel
  • Gratis verzending vanaf €95
Vragen? +31 593 565228

Een voorgelijmde kurk rol

August 22, 2023 15:30 |

Wat is voorgelijmde kurk?

 

U ziet het vaak voorbij komen op onze site, voorgelijmde kurk. Maar wat houd dat nou precies in? Als wij het hebben over voorgelijmd wil dat zeggen dat de kurk al is ingelijmd door een van onze medewerkers, zodat u alleen nog maar de ondergrond hoeft in te lijmen. De lijm voor de ondergrond wordt bij het bestellen van kurk op rol meegeleverd zodat u alleen nog een verfrol houder nodig bent om de lijm op de ondergrond te verwerken. Bent u benieuwd hoe u zo'n voorgelijmde kurk op rol verwerkt, lees dan vooral verder!

 

Hoe verwerk ik een voorgelijmde kurkrol?

 

 

U heeft zojuist uw voorgelijmde kurkrol van ons bij u thuis binnen gekregen. Zoals op de verpakking te lezen is, is het verstandig om de rol direct uit te pakken ook als u deze niet direct gaat gebruiken!

 

Open de verpakking en haal het plastic van de kurk af.

 

 

 

 

 

Rol de kurkrol vervolgens rustig af. In het hart van de rol vind u een ingesealed potje lijm met een verfroller van 11cm breed. Hier zit onze Kurk24 tweezijdige contactlijm in.

 

 

Leg de rol plat op de grond met de lijmlaag (holle kant) naar boven. Zorg er voor dat u even iets zwaars op de uiteinden van de rol legt zodat deze later makkelijker te bevestigen is. Op het potje lijm is ook een verwerkingsinstructie toegevoegd. Lees deze voor het verwerken nog even rustig door.

 

 

Voor u gaat lijmen is het verstandig om de oppervlakte die u gaat lijmen goed op te meten en af te plakken met schilderstape. Schrijf ook de maten op van eventuele "obstakels" op om deze op een later moment uit te kunnen snijden. 

 

 

Wanneer alle maten bekend zijn en alles is afgeplakt kunt u gaan lijmen. Dit gaat in principe het zelfde als dat u een muur zou schilderen. Breng de lijm geleidelijk op de muur aan. Werk vanuit het midden naar de randen toe. De lijmlaag hoeft er niet dik op, als het overal maar zit. Doe de randen als laatst. Wanneer u klaar bent met lijmen haal dan direct de schilderstape van de muur af. Zo krijgt u een zo strak mogelijk eindresultaat. Nu moet u minimaal 2 uur wachten tot de lijm droog is. In dit geval geld, beter te lang wachten dan te kort. Het is van belang dat de lijm 100% droog is. De lijm is wit als u hem aanbrengt en transparant als hij droog is. Dit kunt u ook zien aan de kurkrol.

 

 

Wanneer de lijm op de wand droog is kunt u beginnen met plakken. Dit is het makkelijkst om van boven naar beneden te doen zodat u aan de onderkant de kurk precies op de plint kunt afsnijden voor een zo strak mogelijk eindresultaat. Als de kurkrol bovenaan naar wens hangt kunt u geleidelijk wat druk geven met uw handen en de kurk glad strijken naar beneden toe. Sla waar nodig de kurk nog even extra aan voor een zo goed mogelijke hechting.

 

 

Zoals eerder al genoemd kunt u de kurk mooi langs de plint afsnijden. Vervolgens kunt u eventuele "obstakels" die u van te voren uitgemeten heeft nog uitsnijden. Wanneer alles uitgesneden is en en weer op de juiste plek zit kunt u de kurk nog een laatste keer goed aankloppen.

 

 

Wanneer u alle stappen heeft doorlopen kunt u gaan genieten van uw kurkwand. Zie hier het eindresultaat.

 

 

 

 
 
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »