Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Meubels gemaakt van kurk

14 resultaten

Meubels gemaakt van kurk
Diverse artikelen voor van kurk voor in het interieur. Kurk heeft een tijdloos design en past in bijna elk interieur. Op deze pagina is ons assortiment uniek meubilair van kurk te vinden!
kurk tafel kruk - wijnkurk
Sale

€129,50

€249,50

Beschikbaar

Kurk tafel kruk - champagne kurk met opdruk
Sale
Wijn en tijdschriftenhouder van kurk
Sale
Kurk deurstopper - 100 x 90 x 30mm
Sale

Meubels gemaakt van kurk

Bent u op zoek naar unieke en tijdloze meubelen? Waarom dan niet ook meubels van kurk! Kurk is een natuurlijk materiaal dat volledig niet giftig is. Kurk is van nature stofafstotend, waardoor het gemakkelijk is om meubels schoon te houden.

Kurk geeft een natuurlijke, rustieke uitstraling die goed past bij moderne interieurs, maar ook in een iets meer klassieke kamer kan worden gebruikt. Kurk geeft elke ruimte een warme en natuurlijke sfeer.

 

Zijn meubelen een duurzame keuze?

Meubels van kurk zoals bijzettafels of krukken zijn bijna onverwoestbaar omdat de kurk poreus is: er zitten kleine gaatjes in de kurk. De kans is dus groot dat deze meubelen niet beschadigen als ze omvallen. Bovendien veroorzaken ze geen schade aan de vloer, want kurk is niet scherp en hard, maar stevig en zacht.

Naast een solide en duurzame keuze is kurk ook nog eens milieubewust. Om kurk te maken, moet de schors van een kurkeik worden geoogst. Dus alleen de bast wordt gebruikt. De boom zelf krijgt dan 9 jaar rust. Na deze negen jaar heeft de kurkeik weer genoeg bast om geoogst te worden. De boom zelf wordt dus niet geveld.

 

Welke kurken meubelen zijn er?

Kurk24 heeft een ruim assortiment aan kurkproducten. Zo bieden wij kurkkrukken, bijzettafels, kurk bloembakken en meer. Wil je kurk eerst op kleinere schaal proberen? We hebben fotolijsten, ijsemmers, wereldbollen, tijdschriftenhouders en andere accessoires. Deze producten zijn ook ideaal als cadeau!