10% korting op bijna alle producten! | KORTINGSCODE: ZOMER10 |
  • Vandaag besteld, volgende werkdag verzonden
  • 350 m2 Unieke kurk woonwinkel
  • Gratis verzending vanaf €95
Vragen? +31 593 565228

Amorim Wise kurkvloeren

De Amorim WISE collectie bestaat uit duurzame, PVC-vrije kurkvloeren. Bekijk alle vloeren hieronder in 3 motieven, kurk, hout, en steen.

WISE by Amorim

WISE kurkvloeren zijn eenvoudig te leggen kurkvloeren in een brede selectie aan stijlen: voor ieder interieur biedt Amorim een passende vloer. De meerlagige structuur op basis van kurk biedt een comfortabele loopervaring. De Cork Rigid Core zorgt bijvoorbeeld voor versterkte dimensionale stabiliteit en een superieure slijtvastheid, waarmee WISE geschikt is voor elk residentieel of commercieel project.

 

Respect voor de natuur

Tijdens de ontwikkeling van de Wise serie van Amorim stond respect voor de natuur centraal. De vloeren bestaan in de kern uit een volledig natuurlijke grondstof: kurk. Kurk is biologisch afbreekbaar en recyclebaar.

De WISE vloeren hebben een negatieve ecologische voetafdruk, wat ze klimaatpositief maken. Dat betekent dat vloeren van Amorim meer CO2 opnemen dan dat uitgestoten wordt om ze te ontwikkelen.

De kurkbossen vormen de thuisbasis voor verschillende diersoorten, waaronder de Pardellynx. Het planten en onderhouden van deze bossen bevordert dus biodiversiteit! 

Verder lezen: hoe duurzaam is kurk?

 

Comfortabel van dag tot dag

Amorim Wise biedt ook een bijzonder comfort om op te lopen. Dankzij de dempende werking van kurk voelen deze vloeren fijn om op te staan.

Deze kurkvloeren dragen bij aan het verbeteren van de binnenluchtkwaliteit. Er zijn verschillende certificaten in deze categorie die onderdeel zijn van de eisen van Amorim WISE-producten. Dit betekent dat Amorim Wise vloeren voldoen aan certificeringen van Greenguard, TÜV, en Franse wetgeving.

Ja, dat doen ze. Alle Amorim WISE-producten voldoen aan de strengste eisen met betrekking tot binnenluchtkwaliteit. Certificaten zoals Greenguard, TÜV of de Franse regelgeving (A+) zijn onderdeel van de eisen van Amorim WISE-producten. Je vindt deze certificaten op de website van Amorim.

 

Amorim Wise-vloeren onderhouden

We hebben een blog geschreven om je te helpen bij het onderhouden van een kurkvloer, wat ook geldt voor de WISE vloeren. Daarnaast heeft Amorim nog een aantal tips:

  • Gebruik schoonloopmatten om vuil en schurende deeltjes van je schoenen te vegen. Let op: gebruik geen matten met een latex of rubber rug, omdat deze blijvende vlekken kan achterlatten.
  • Gebruik viltjes onder stoelen en poten van meubels om de vloeren krassen te voorkomen.
  • Het schoonmaken is makkelijk: nadat het losse vuil van de vloer verwijderd is, is een uitgewrongen dweil voldoende. Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen of middelen met ammoniak.

Verder lezen: een kurkvloer onderhouden.

 

Een kurkvloer kopen: waar moet je rekening mee houden?

Bij de aanschaf van een kurkvloer is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden:

Kurk moet acclimatiseren. Laat de vloer minimaal 24 acclimatiseren in de ruimte waar het gebruikt wordt (met een temperatuur van 18 tot 28 graden). Kurk zal enigszins uitzetten in deze periode.

Vloerverwarming. De kurkvloeren van Amorim kunnen gecombineerd worden met vloerverwarming. Ook hier zijn wel een aantal aandachtspunten om de vloer goed te laten acclimatiseren. Lees hier meer over in onze blog over kurkvloeren en vloerverwarming.

Vochtige ruimtes. Niet alle kurkvloeren zijn watervast. De Amorim Wise vloeren zijn dat wel, dus deze kunnen prima in een vochtige ruimte zoals een keuken of badkamer! Daarnaast biedt Kurk24 ook andere watervaste kurkvloeren.

 

Op zoek naar advies op maat?

Ben je op zoek naar deskundig advies? De specialisten van Kurk24 helpen je graag bij het maken van een goede keuze. Neem daarvoor contact met ons op!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »