Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Achterwanden voor terraria en paludaria

4 resultaten

€ 0,00
€ 40,00

Terrarium achterwand

De achterwand van een terrarium geven dieren een beschut gevoel en voorkomen stress. Daarnaast biedt het klimmogelijkheden en werkt het decoratief. Achterwanden zijn vaak gemakkelijk te bevestigen met siliconenkit op de achterruit. 

Verschillende terrarium achterwanden

Er zijn verschillende soorten achterwanden verkrijgbaar bij Kurk24. Voornamelijk hebben we kurkplaten en kurkschors. Een kurkplaat is over het algemeen makkelijker te bevestigen omdat het een gladde plaat is. Kurkschors heeft daarentegen meer vormen en lijkt dus natuurlijker, maar is wel even wat lastiger te bevestigen en het is van belang dat de holtes achter de plaat worden opgevuld zodat het dier er niet achter vast kan komen te zitten.

Terrarium inrichting

Bij het inrichten van een terrarium is het belangrijk dat de oorspronkelijke leefomgeving van het dier wordt nagemaakt. De achterwand van een terrarium doet daarbij een hoop. Een achterwand geeft het dier namelijk de mogelijkheid om te klimmen of er tegenaan te schuilen.