• Vandaag besteld, volgende werkdag verzonden
  • 350 m2 Unieke kurk woonwinkel
  • Gratis verzending vanaf €95
Vragen? +31 593 565228

Gevelkurk: Duurzaam en zeer isolerend

October 6, 2020 12:59 | André Nienhuis

Gevelbekleding met kurk

Een gevel bekleden met kurk is naast de unieke uitstraling een zeer isolerende oplossing voor afwerking van buitengevels. Dankzij de miljoenen luchtcellen welke in het kurk geperst zitten biedt deze gevelkurk een uitstekende warmte en geluid isolatie. 

Gevelkurk wordt geleverd in platen van 100 x 50 cm. De diktes variëeren vanaf 10 tot 70 mm. Voor het waterbestendig afwerken van een gevel met deze kurk is een dikte van minimaal 40mm. vereist. De dunnere varianten zijn enkel toepasbaar wanneer het kurk niet geheel waterdicht hoeft te zijn.

 

Wat is gevelkurk?

De Gevelplaten worden gemaakt kurkkorrels (kurk granulaat) Door deze korrels te verhitten zet het kurk uit en dient het hars van de kurk als bindmiddel. Er wordt dus geen extra bindmiddel toegepast bij productie van deze kurkplaten. De platen zijn dampopen maar vanaf 40mm. dikte toch regenbestendig.
Dankzij het isolerend vermogen van de kurkplaten dragen de platen bij aan energiebesparing.

 

De montage van het gevelkurk

De gevelkurk wordt gemonteerd door middel van een hightack montagekit. Bij montage op een buitengevel is het van belang dat de kit goed waterbestendig is. De platen kunnen strak tegen elkaar op de gevel verlijmd worden. De kurkplaten zijn eenvoudig te zagen met een decoupeerzaag of een cirkelzaag. 

 

Gevelkurk voor Tinyhouses

Gezien het gevelkurk zeer licht van gewicht is kan deze kurk uitstekend worden toegepast als isolatie van een Tinyhouse. Met gevelkurk is het mogelijk met minimale dikte toch een hoge isolatiewaarde te behalen. Bovendien past het gevelkurk zeer goed bij het groene karakter welke een Tinyhouse doorgaans heeft.

 

Kijk ook eens bij onze andere kurk isolatie of neem contact met ons op wanneer je vragen hebt of advies op maat wilt.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »