• Vandaag besteld, volgende werkdag verzonden
  • 350 m2 Unieke kurk woonwinkel
  • Gratis verzending vanaf €95
Vragen? +31 593 565228

Duurzame en stabiele kurkvloeren

August 5, 2021 11:07 | André Nienhuis

Heeft u er ooit aan gedacht om thuis een kurkvloer te leggen? Misschien vraag je je af of het de moeite waard is? Nou, het is het waard! Een kurkvloer ziet er immers heel goed uit in uw huis! U kunt zich ook afvragen of de kurkvloer lang meegaat? Dat doet het zeker! In deze blog leggen we uit waarom een kurkvloer lang meegaat als je hem goed onderhoudt.

 

Zware meubels op een kurkvloer

Een kurkvloer die goed wordt onderhouden, kan tot 40 jaar meegaan, zo niet langer. Een goed onderhouden kurkvloer is bestand tegen scheuren, gassen, vloeistoffen en meer. In een andere blog leggen we uit hoe u een kurkvloer moet onderhouden. Mensen denken vaak dat een kurkvloer beschadigd zal worden als er zware meubels op worden geplaatst. Het is niet meer dan logisch dat mensen hier bang voor zijn, want normaal gesproken is het ook niet goed voor een vloer om er zware meubels op te zetten. Maar met kurk is het anders. Kurk stuitert eigenlijk mee met de meubels. Daardoor absorbeert hij het gewicht goed, zodat hij niet wordt beschadigd. Eventuele deuken die ontstaan, verdwijnen wanneer u het zware meubelstuk verplaatst, zonder probleem.

 

Kurkvloeren zijn niet brandgevaarlijk

Mensen zijn vaak bang dat een kurkvloer beschadigd wordt als er iets brandbaars op terechtkomt. Dit is echter geen probleem met kurk. Kurk brandt of smelt niet. Als u bijvoorbeeld een open haard hebt en er valt een stuk brandend hout op de vloer, zal er niets met uw kurkvloer gebeuren. Eventuele vlekken kunnen gemakkelijk worden weggepoetst of gerepareerd.

 

Een gezonde kurkvloer

Kurkvloeren zijn niet alleen zeer duurzaam, ze zijn ook gezond. Mensen die allergisch zijn voor bepaalde allergenen doen vaak goed aan het nemen van een kurkvloer. Kurkvloeren zijn over het algemeen stabieler dan houten vloeren, die bepaalde stoffen gemakkelijker kunnen opnemen.

 

Er zijn ook zeer oude gebouwen die al jaren een kurkvloer hebben zonder dat deze is vervangen. Kurkvloeren gaan zeer lang mee en zijn uiterst duurzaam. Wij hebben het geluk dat wij een kurkeik hebben die ons voorziet van kurk zodat wij onze prachtige vloeren kunnen maken.

 

Kurk bestellen bij Kurk24

Bij Kurk24 hebben we een zeer grote selectie aan kurkproducten. Van kurkwanden, tot kurk op rol, tot kurken prikborden, u kunt alles gemakkelijk bij ons online bestellen. Neem een kijkje in onze webshop, plaats een bestelling en laat u verrassen door onze lage prijzen en snelle levering.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »