• Vandaag besteld, volgende werkdag verzonden
  • 350 m2 Unieke kurk woonwinkel
  • Gratis verzending vanaf €95
Vragen? +31 593 565228

Hoe voorkom je naden in een kurkwand?

June 2, 2023 15:30 |

Hoe bevestig ik kurk voor op de muur?

Volg onderstaande 6 stappen voor het beste resultaat!

 

1. Kies kwalitatief hoogwaardig kurkmateriaal: Zorg ervoor dat je kurk van goede kwaliteit koopt. De kwaliteit van het materiaal speelt een belangrijke rol bij het verminderen van naden. Bij Kurk24 kun je de beste kwaliteit kurk verwachten! 

 

2. Zorg voor een goede ondergrond: De ondergrond waarop de kurkwand wordt geïnstalleerd, moet schoon, glad en vlak zijn. Verwijder alle oneffenheden, stof en vuil van de muur voordat je begint.

 

3. Laat de kurk acclimatiseren: Laat de kurk enige tijd acclimatiseren in de ruimte waar het geïnstalleerd zal worden. Kurk is een natuurlijk materiaal dat kan uitzetten of krimpen afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid. Door het materiaal te laten wennen aan de omgevingsomstandigheden voordat je het installeert, verminder je de kans op naden.

 

4. Zorg voor een goede installatiemethode: Kies een installatiemethode die geschikt is voor de specifieke kurkproducten die je gebruikt. Volg de instructies van de fabrikant nauwkeurig op om een goede installatie te garanderen. Kies voor de juiste lijm (zie lijmwijzer). 

 

5. Overlap de kurkbanen: Als je met kurkbanen werkt, zorg er dan voor dat je elke baan voldoende overlapt met de vorige. Ons advies is minimaal 1/3 overlap. Dit helpt om eventuele naden te verbergen. Gebruik een scherp afbreekmes om de kurkbanen precies op maat te snijden en zorg ervoor dat de randen strak tegen elkaar aan liggen.

 

6. Druk de kurk overal goed aan. Gebruik hiervoor een aandrukroller.

 

Het is belangrijk op te merken dat kurk een natuurlijk materiaal is en dat minimale naden soms onvermijdelijk kunnen zijn. Door echter zorgvuldig te werken en bovenstaande stappen te volgen, kun je de naden tot een minimum beperken en een mooie kurkwand creëren.

Het acclimatiseren is van belang bij bijna alle artikelen van kurk.

 

  -  Kurk op rol

  -  Kurkplaten

  -  Wandkurktegels

  -  Plak kurkvloeren

  -  Klik kurkvloeren

 

Bij kurkplaten dikker dan 10mm adviseren wij om de platen onderling tegen elkaar te verlijmen met houtlijm.

 

Bij vragen, neem a.u.b. contact op met onze klantenservice. Voorkomen is beter dan genezen! 

 

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »