PAASACTIE : 10% korting op de categorieën: kurkwand & kurkvloeren! | Kortingscode: PAASEI10
  • Vandaag besteld, volgende werkdag verzonden
  • 350 m2 Unieke kurk woonwinkel
  • Gratis verzending vanaf €95
Vragen? +31 593 565228

Kurk, de blikvanger voor in je keuken!

August 5, 2021 10:42 | André Nienhuis

De keuken is vaak een van de belangrijkste kamers in het huis. Naast een gezellige woonkamer kiezen steeds meer mensen voor een comfortabele woonkeuken. Hoe groot of klein de keuken ook is, hij moet er altijd schoon en aantrekkelijk uitzien. Met een likje verf of een mooi behangetje kom je al een heel eind. Maar heb je er ooit aan gedacht om kurk toe te voegen? Kurk is een natuurlijk product dat uw keuken net dat ietsje meer geeft.

 

Kurk als wandbekleding in de keuken

In het verleden stond kurk vooral bekend als een ouderwets en klassiek materiaal. Het materiaal was saai en eentonig. Tegenwoordig is kurk helemaal van deze tijd. Kurk kan op veel verschillende plaatsen in de keuken worden gebruikt. Een van die plaatsen is de achterwand. De achterwand is vaak een wand die erg gevoelig is voor vuil. Tegels of glas bieden een goede bescherming tegen vuil en zijn gemakkelijk schoon te maken. Maar wist u dat kurk net zo makkelijk schoon te maken is?

 

Wilt u iets anders dan tegels of glas? Dan zou een kurkwand een unieke oplossing kunnen zijn. Omdat het materiaal waterafstotend is, is het zeer geschikt voor gebruik in vochtige ruimten zoals keukens. Wandbekleding van kurk is ook verkrijgbaar in verschillende stijlen. Heeft u een robuuste industriële keuken? Zo ja, dan kan een gekleurd kurkbord met een ruige look echt mooi staan. Deze kurkborden geven een stoer effect. Voor een natuurlijke, rustieke uitstraling kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een natuurlijke schors of een schors van kurk. Deze brengen een natuurlijk gevoel in uw keuken. Een groot voordeel van wandkurk is dat het verkrijgbaar is als wandtegel of op een rol. Daardoor is hij gemakkelijk in elke kamer te installeren.

 

Een kurkvloer voor de eetkamer

Naast zijn functie als wandbekleding is kurk ook uitstekend geschikt als vloerbedekking. Een kurkvloer in de keuken is niet alleen stijlvol, maar ook heel praktisch. Kurk is immers zeer gemakkelijk schoon te maken en waterafstotend. Als er tijdens het koken per ongeluk iets op de vloer valt, is dat gemakkelijk op te ruimen. Een kurkvloer is ook zeer hygiënisch. De vloer geeft stof, bacteriën, schimmels en huismijt geen kans.

 

Andere toepassingen voor kurk in uw keuken

Zoals eerder gezegd, kan kurk op verschillende manieren in de keuken worden gebruikt. Het leuke van een kurkwand is dat je hem ook heel persoonlijk kunt maken. Kies bijvoorbeeld voor een kurkwand aan de zijkant van de koelkast of op een van de kasten. Gebruik dan een punaise om gemakkelijk foto's, boodschappenlijstjes, recepten of andere notities aan de muur te prikken.

 

Geeft u de voorkeur aan minimalistische toepassingen van kurk? Kijk dan eens bij onze kurken interieurproducten. Hier vindt u bijvoorbeeld een dienblad van kurk, een kurken krukje of leuke onderzetters van kurk.




Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »