• Vandaag besteld, volgende werkdag verzonden
  • 350 m2 Unieke kurk woonwinkel
  • Gratis verzending vanaf €95
Vragen? +31 593 565228

Kurkvloer: De comeback van een comfortabele klassieker

May 15, 2024 10:55 |

Kurkvloer: De comeback van een comfortabele klassieker

Kurkvloeren waren in de jaren 70 razend populair, maar de laatste decennia zagen we er steeds minder van. Dat is jammer, want kurk is een fantastisch materiaal voor op de vloer. Gelukkig maakt de kurkindustrie een comeback met innovatieve producten en prachtige designs. In deze blog belichten we de voordelen van een kurkvloer en waarom deze wellicht de perfecte keuze is voor jouw woning.

 

Waarom kiezen voor een kurkvloer?

  • Comfortabel en warm: Kurk is een natuurlijke materiaal met een unieke celstructuur die zorgt voor een veerkrachtige en warme vloer. Je voeten voelen direct de aangename zachtheid en warmte van kurk, wat ideaal is op blote voeten.
  • Geluidsdempend: Kurk heeft uitstekende geluidsisolerende eigenschappen. De structuur van kurk absorbeert geluidsgolven, waardoor je minder last hebt van galm en vervelende geluiden. Dit zorgt voor een rustigere en comfortabelere woon- en werkomgeving.
  • Duurzaam en milieuvriendelijk: Kurk is een hernieuwbare grondstof die op een duurzame manier wordt gewonnen. De productie van kurkvloeren heeft een minimale impact op het milieu. Bovendien is kurk biologisch afbreekbaar en recyclebaar.
  • Slijtvast en onderhoudsvriendelijk: Kurkvloeren zijn slijtvast en gaan lang mee. Ze zijn eenvoudig te reinigen en onderhouden. Met regelmatig onderhoud geniet je jarenlang van een prachtige vloer.
  • Veelzijdig in design: Kurkvloeren zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, patronen en designs. Zo is er voor ieder interieur een passende kurkvloer te vinden. Denk aan klassieke kurkpatronen, houtlook designs of moderne, strakke vloeren.

 

De nieuwe collectie van Wicanders Wise: kurkvloeren met 25 jaar garantie

Wicanders Wise is een vooraanstaand merk in kurkvloeren. De nieuwste collectie van Wicanders Wise biedt kurkvloeren met een ongekende fabrieksgarantie van maar liefst 25 jaar. De vloeren zijn geschikt voor intensief gebruik, zowel in woningen (gebruiksklasse 23) als in commerciële ruimtes (gebruiksklasse 33).

De klikvloeren van Wicanders Wise zijn kant-en-klaar gelakt en kunnen direct na installatie gebruikt worden. De vloeren hebben een toplaag van kurk en zijn verkrijgbaar met een print van hout. Zo geniet je van de warme uitstraling van hout en het comfort van kurk.

 

Kurk: een comfortabele en duurzame keuze voor jouw woning

Ben je op zoek naar een comfortabele, duurzame en stijlvolle vloer? Dan is een kurkvloer zeker het overwegen waard. Kurkvloeren bieden een scala aan voordelen en zijn verkrijgbaar in een breed scala aan designs. Met de innovatieve producten van Wicanders Wise ben je verzekerd van een kurkvloer van topkwaliteit met een lange levensduur.

 

Maak kennis met de voordelen van kurk en ervaar het comfort en de warmte van een kurkvloer in jouw woning. Bestel online een sample of kom langs in onze ruime showroom te Westerbork!