• Vandaag besteld, volgende werkdag verzonden
  • 350 m2 Unieke kurk woonwinkel
  • Gratis verzending vanaf €95
Vragen? +31 593 565228

Akoestische kurkplaten

Onze akoestische kurkplaten zijn ideaal voor het verbeteren van de akoestiek in een ruimte. Daarnaast werken ze ook geluidsisolerend en zijn ze geschikt om te gebruiken als als doorsteekwand.

Akoestische kurkplaten

Kurk24 biedt een breed scala aan akoestische kurkplaten. Deze kurkplaten zijn speciaal ontwikkeld om de akoestiek van een ruimte te verbeteren. Dit effect wordt bereikt door gebruik te maken van de isolerende werking van kurk: dankzij de lichte compressie en de open structuur is deze geluidsisolatie mogelijk. De akoestische kurkplaten worden geperst aan 150 kg/m². Onze panelen zijn gemaakt van 10 mm zachte vezelplaat en 6 mm kurk en zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen:

  • 60x120cm
  • 120x120cm
  • 120x180cm

Voordelen van akoestische kurkplaten

Onze akoestische kurkplaten zijn veelzijdige panelen die in elke ruimte tot hun recht komen. In de eerste plaats verbeteren de panelen de akoestiek in elke ruimte! Bovendien kunt u met deze panelen ook geluidsoverlast tegengaan. Bovendien zijn ze ook zeer geschikt als doorsteekwand. Als u de panelen dicht bij elkaar monteert, kunt u een grote wand creëren.

Akoestische kurkplaten als decoratieve wand

Een ander voordeel is dat kurk natuurlijk ook zeer geschikt is om te doorboren, bijvoorbeeld met punaises. Zo kunt u alles ophangen, van praktische dingen zoals notities of belangrijke brieven tot decoratieve dingen zoals posters of wenskaarten.

Werken akoestische kurkplaten alleen voor geluid?

Kurk als materiaal is zeer goed voor isolatie omdat het van nature geluid absorbeert. Het vermindert de nagalm in een ruimte en dempt het geluid van buiten naar binnen en vice versa. Dankzij de natuurlijke eigenschappen van kurk zorgt het ook voor thermische isolatie. Akoestische kurkplaten isoleren dus in meer dan één opzicht!

Is kurk een milieubewuste keuze?

Kurk is een milieuvriendelijke keuze. Kurk wordt gewonnen uit de schors van de kurkeik, een boom die rond de Middellandse Zee groeit. Deze schors wordt zorgvuldig van de stam gepeld wanneer hij wordt geoogst, waarna de boom 9 jaar met rust wordt gelaten. Daarna heeft de kurkeik weer genoeg schors ontwikkeld. Dit betekent: kurkbomen worden niet gekapt!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »