• Vandaag besteld, volgende werkdag verzonden
  • 350 m2 Unieke kurk woonwinkel
  • Gratis verzending vanaf €95
Vragen? +31 593 565228

Legservice: kurkvloer laten leggen

Het is belangrijk dat de vloer er in één keer goed in wordt gelegd zodat je kurkvloer langer mee gaat. Dit zijn de voordelen als je besluit om een kurkvloer door ons montageteam te laten leggen: 

 

    

>Vraag naar de mogelijkheden via: Contactformulier of bel 0593 56 52 28

 

Het is cruciaal dat de ondergrond volledig egaal is. Alle oneffenheden ga je namelijk terugzien in de kurkvloer. We raden daarom aan om de ondergrond door ons te laten egaliseren. Laat je de ondergrond door ons egaliseren, dan krijg je garantie op het leggen van de kurkvloer.

 


 

Inhoud op deze pagina

 

 


 

Van offerte aanvragen tot kurkvloer leggen: wat kan je verwachten?

Met het laten leggen van jouw kurkvloer door ons montageteam ben je ervan verzekerd dat je kurkvloer vakkundig en met de juiste middelen wordt gelegd. Welke stappen worden ondernomen als je besluit om een kurkvloer aan te schaffen en door ons te laten leggen. Hieronder hebben we een kort stappenplan opgezet zodat je weet wat er gaat gebeuren vanaf het moment dat je een offerte aanvraagt, totdat de kurkvloer door ons is gelegd.1. Eerst zelf gegevens verzamelen


- Wat is de ondergrond?
- Aantal m2
- Aantal meters plint
- Hoge plinten of plakplinten
- Gewenst ondervloer
- Foto’s maken van ruimte
- Locatie
- Plattegrond indien mogelijkDeze gegevens hebben we nodig voor het opstellen van een offerte.

2. Je vraagt vervolgens een offerte aan via de mail inclusief de verzamelde gegevens. Mocht je bepaalde gegevens niet weten of er is iets onduidelijk? Laat dit ons gerust weten, we helpen je graag.

3. Als de gegevens binnen zijn ontvang je van ons een offerte op maat via de mail.

4. Wanneer je van ons een offerte hebt ontvangen dien je via de mail akkoord te geven op de offerte.

5. Zodra er akkoord is gegeven op de offerte, prikken we samen een datum wanneer ons montageteam langs kan komen. De volgende punten worden behandeld:


- Mogelijke data voor montage.
- Factuur.
- Eventueel andere zaken waar je rekening mee moet houden.

6. Heb je de factuur ontvangen dan doe je eerst een aanbetaling van 50%. De overige 50% volgt aan het eind.

7. Vervolgens plannen we de bezorging van de kurkvloer in. Kurk moet namelijk eerst goed acclimatiseren voordat het kan worden gelegd.  Door dit in te plannen kunnen we op de afgesproken datum meteen aan de slag met het leggen van de kurkvloer.

De kurkvloer acclimatiseert het beste op kamertemperatuur met een luchtvochtigheid tussen de 40% en 60%.

8. Montage team komt langs op afgesproken datum. Zorg ervoor dat de ruimte waar de kurkvloer wordt gelegd helemaal leeg is op deze datum.

9. Wanneer de vloer is gelegd volgt nog een nabetaling van het restbedrag. Dit bestaat uit de overige 50% van de factuur en eventueel extra gemaakte kosten. Denk dan bijvoorbeeld aan verschil in gefactureerd aantal m2 of plinten. We zullen hier altijd transparant in zijn.

Contact gaat via de mail, telefoon, fysiek in onze winkel of bij jou op locatie.

 


 

Foto’s door ons gelegde kurkvloeren

Kurkvloer in de slaapkamer

 

Veelgestelde vragen

Voor welke ruimtes kunnen jullie een kurkvloer leggen?

 

Wij leggen in vrijwel alle ruimtes een kurkvloer, van woonkamers en slaapkamers, tot keukens en kantoorruimtes. Twijfel je of je ruimte geschikt is voor een kurkvloer? Je kan ons altijd even snel een mail sturen of bellen.

 

Vanaf hoeveel m² leggen jullie een kurkvloer?

 

Wij leggen in principe kurkvloeren vanaf een totale oppervlakte van 20m². Heb je een kleinere vloer? Dan kunnen wij in overleg de vloer leggen. Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een offerte op maat.

 

Waarom willen jullie graag de ondergrond zelf egaliseren?

 

Het is noodzakelijk dat de ondergrond waar de kurkvloer op komt te leggen helemaal egaal is. Is dit niet het geval dan dien je er eerst voor te zorgen dat de ondervloer wordt geëgaliseerd. Alle oneffenheden ga je namelijk later zeker terugzien in de kurkvloer. Garantie op het kurkvloer leggen is alleen van toepassing als wij de ondergrond hebben geëgaliseerd. We kunnen er helaas, uit ervaring, niet meer blind op vertrouwen dat de ondergrond daadwerkelijk egaal is.

 

Op welke ondergronden kunnen jullie een kurkvloer leggen?

 

Wij kunnen op alle ondergronden een kurkvloer leggen, zolang de ondergrond egaal is of egaal wordt gemaakt. Bij een houten ondervloer maken wij gebruik van ondervloerplaten die het vlak maken.

 

Hoeveel kost het leggen van een kurkvloer?

 

Wij hanteren de volgende prijzen voor het leggen van een kurkvloer:

 

 

Bovenstaande prijzen voor het leggen van een kurkvloer is exclusief de kosten voor plinten en de montage hiervan en voorrijkosten, maar inclusief benodigde gereedschap.

 

Hoeveel kost het egaliseren van de vloer?

 

Bij zowel klik plakvloer als bij plak kurkvloer moet de ondergrond egaal zijn. In sommige gevallen bestaat de ondergrond uit plaatmateriaal. Dit kan ook voldoende zijn om een kurkvloer op te leggen, maar is het resultaat minder mooi en duurzaam dan wanneer de vloer is geëgaliseerd. Wij hanteren de volgende prijs voor het egaliseren van de ondervloer:

 

 

De prijs is gebaseerd op een egalisatie van 2 mm tot 3 mm en is inclusief alle benodigde materialen. De enige bijkomende kosten zijn de voorrijkosten, deze zijn nog niet verrekend in de hierboven getoonde prijs. Indien er vezelversterkte egaline gebruikt moet worden, komt er een meerprijs.

 

Wat moet ik zelf regelen voordat jullie de vloer komen leggen?

 

Er zijn twee dingen die je zelf moet regelen voordat wij langskomen:

1. Zorgen dat de ruimte(s) waar de kurkvloer wordt gelegd leeg zijn

2. De eerder in ontvangst genomen kurkvloer minimaal 2 dagen (48 uur) voordat wij komen laten acclimatiseren. Dat betekent dat de vloer uit de verpakking moet zijn gehaald. Kurk moet namelijk altijd acclimatiseren.

 

Gebeurt ondergrond egaliseren en kurkvloer leggen op dezelfde dag?

 

Nee, de egaline moet idealiter twee dagen drogen. Dus wanneer wij de ondergrond eerst gaan egaliseren moet er twee dagen tussen het egaliseren en kurkvloer liggen. Hierover maken wij natuurlijk een afspraak.

 

Leggen jullie overal in Nederland een kurkvloer?

 

Wij leggen vanaf onze winkel in Westerbork in heel Nederland een kurkvloer. Wel vragen wij voorrijkosten voor het leggen van een kurkvloer. Hoeveel voorrijkosten wij vragen hangt af van waar wij de vloer moeten leggen. 

 

Afstand

Voorrijkosten

25km vanaf Westerbork

Gratis

25-50km vanaf Westerbork

€ 50

50-100km vanaf Westerbork

€ 100

100-150km vanaf Westerbork

€ 150

150km en meer vanaf Westerbork

€ 0,55 p/km


Welke extra kosten kan ik verwachten buiten de montagekosten?

 

De volgende extra kosten kan je verwachten:

Bij plakvloer:

 Bij klikvloer:

 

 

Meer informatie: kosten voor het laten leggen van een klikvloer

 

Bij beide vloeren:

 

 

Alle kosten en aanvullende kosten komen terug in de offerte. Mocht er bij het plaatsen extra kosten worden gemaakt omdat dit vooraf niet duidelijk was, dan zullen wij dit eerlijk en voor het leggen communiceren.

 

Hoe lang duurt het om een kurkvloer te leggen?

 

In een dag kunnen wij, grof geschat, tot maximaal onderstaande m² leggen. Is het minder, dan zijn we natuurlijk minder dan een dag bezig. Is het meer m² dan hebben wij twee dagen nodig. Let op dat dit een schatting is om een indicatie te geven. Het kan natuurlijk altijd per specifiek project verschillen.

 

Type kurkvloer

Schatting m²

Klik kurkvloer incl. randafwerking

Tot ongeveer 40m²

Plak kurkvloer

Tot ongeveer 30 - 40m²

Klik kurkvloer in rechthoekige ruimtes met plakplinten

Tot ongeveer 50m²Welke producten regelen jullie zelf wanneer jullie een kurkvloer leggen?

 

Kurk24 neemt alle benodigde materialen mee, jij moet er alleen voor te zorgen dat de ruimte(s) waar de vloer wordt gelegd leeg is op afgesproken datum.

 

Wanneer wordt mijn kurkvloer geleverd?

 

Levering van de kurkvloer en montage van de kurkvloer gaat altijd in overleg. Omdat kurk voldoende moet acclimatiseren voordat het gelegd kan worden zullen we hier duidelijke afspraken voor maken.

 

Hoe lang is de garantie geldig na het leggen van de kurkvloer? En wat valt er precies onder de garantie?

 

Op alle kurkvloeren zelf geldt fabriekgarantie. Dit verschilt per merk, maar varieert van 10 jaar tot 25 jaar. Dit wordt duidelijk bij de aanschaf van de kurkvloer. Je kan ons altijd even vragen naar de fabriekgarantie van jouw kurkvloer.Op het leggen van de kurkvloer geldt dat als Kurk24 iets verkeerds heeft gedaan, dit uiteraard netjes wordt opgelost. Let er wel op dat garantie op het leggen van de kurkvloer alleen geldig is wanneer wij ook de vloer egaliseren. Een niet egale ondergrond is vaak de grootste oorzaak van eventuele problemen met de kurkvloer. We kunnen er helaas, uit ervaring, niet meer blind op vertrouwen dat de ondergrond daadwerkelijk egaal is wanneer de klant aangeeft dat de ondergrond egaal is. Om achteraf vervelende situaties te voorkomen hebben wij besloten om alleen garantie te geven wanneer wij de vloer ook hebben geëgaliseerd.

 

Bieden jullie nazorg of onderhoudstips voor de kurkvloer?

 

Wij bieden nazorg in de vorm van garantie op het leggen van de kurkvloer. Je dient zelf de kurkvloer goed te onderhouden.


Voor meer informatie hierover kan je onderstaand artikel raadplegen:

 

 

Kan je de vloer meteen gebruiken nadat deze gelegd is, of moet er gewacht worden?

 

Zodra de vloer door ons is gelegd kan je de vloer meteen gebruiken. Indien het om een kurk plakvloer gaat, welke is afgelakt dient de lak eerst te drogen. Intensief gebruik na 48 uur.

 

Zijn er bepaalde reinigingsproducten die Kurk24 aanraadt of juist afraadt?

 

Het is, net zoals bij andere vloeren, belangrijk dat de vloer goed wordt onderhouden. Voor het dagelijks onderhouden van je kurkvloer kan je gewoon een stofzuiger, doekje of dweil (niet te nat) gebruiken. Gerbuik in de dweil onze kurk reiniger. Wel raden wij je aan om de volgende producten te gebruiken:

 

 

Kurk polish

 

Kurk klikvloeren zijn allen kant en klaar afgelakt. Deze laklaag stoot vuil en vocht af. Na een tijdje kan deze laklaag een klein beetje slijten, vooral op de meest gebruikelijke looppaden. Door deze plekken met kurk polish te behandelen zorg je ervoor dat de vloer vuil en vocht goed blijft afstoten. We raden aan om dit minimaal één keer per jaar te doen.

 

Kurk stripper remover

 

Wanneer je de vloer regelmatig met kurk polish hebt behandeld kan het voorkomen dat ook de (reeds) aangebrachte polish niet meer goed vuil en vocht afstoot. Dan is het belangrijk om eerst alle aangebrachte polish te verwijderen met een kurk stripper remover en vervolgens opnieuw met een verse laag kurk polish de vloer behandelen. 

 

Ik heb een vloerverwarming, kan ik dan een kurkvloer laten leggen?

 

Absoluut! Het is wel van belang dat dit in de offerte aanvraag duidelijk wordt vermeld. Informeer (indien nieuwe dekvloer met vloerverwarming) vooraf goed over het opstookprotocol. Nadat wij de kurkvloer hebben gelegd zijn er echter wel een aantal aandachtspunten waar rekening mee moet worden gehouden:

 

 

Meer informatie: kurkvloer en vloerverwarming

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »