• Vandaag besteld, volgende werkdag verzonden
  • 350 m2 Unieke kurk woonwinkel
  • Gratis verzending vanaf €95
Vragen? +31 593 565228

Kurk als wandbekleding

November 11, 2019 18:45 | André Nienhuis

Kurk isoleert je wand.

Wanneer je kiest voor kurk wandbekleding is dit niet alleen decoratief maar ook isolerend! Door de miljoenen luchtcellen welke in wandkurk zitten werkt wandkurk zowel warmte als geluid isolerend. Omgevingsgeluid wordt geabsorbeerd door het kurk zodat er geen last van zijn van galm of echo. Verder neemt kurk de warmte in een ruimte op en houdt deze vast, hierdoor kan er ook fors bespaard worden op de stookkosten! 

 

Kurk is Antistatisch en niet gevoelig voor schimmel.

Kurk is van nature antistatisch en trekt hierdoor geen stof of ander vuil aan. Ook huismijt heeft bij kurk minder kans om zich aan de muur te nestelen. Een wand van kurk is hierdoor ook zeer geschikt wanneer je last hebt van allergie, kurk is namelijk ook anti allergisch wat inhoudt dat het geen allergische reacties op kan wekken.

 

Kurk zorgt voor sfeer.

Door wandbekleding van kurk toe te passen is een saaie wand makkelijk om te toveren in een sfeervolle en warme wand.
Kurk geeft door de natuurlijke bruine kleur net dat extra stukje sfeer in een ruimte. Vind je bruine kurk niet mooi? Dan bieden wij ook een uitgebreid assortiment gekleurde kurk wandbekleding!

 

Wandbekleding van kurk is makkelijk zelf te monteren

Doordat wandkurk in vele gevallen maximaal enkele millimeters dikte heeft, is dit gemakkelijk te snijden met een scherp afbreekmes. Het monteren aan de wand kan met onze kurklijm. Deze kurklijm is op waterbasis en geurarm. De tweezijdige kurklijm is de meest populaire variant bij het monteren van kurk op een wand. Deze lijm is met een roller op het kurk en op de muur aan te brengen, na ongeveer 1 uurtje is de lijm droog en kan het kurk aan de wand gemonteerd worden. 

 

Kurk is een bewuste keuze

Een wand met kurk bekleden past erg goed binnen het ecologisch en milieu verantwoord denken wat steeds belangrijker wordt in Nederland. Kurk is schors van de kurkeik, bij de oogst van kurk wordt geen enkele schade aan het milieu aangericht. De boom blijft na de oogst gewoon leven en krijgt een nieuwe schors welke 9 jaar later ook weer geoogst kan worden. 

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »