• Vandaag besteld, volgende werkdag verzonden
  • 350 m2 Unieke kurk woonwinkel
  • Gratis verzending vanaf €95
Vragen? +31 593 565228

Kurk prikborden op school

October 5, 2021 07:32 | Darik Smit

Praktisch, decoratief én ecologisch! 

Kurk wordt steeds populairder, met een reden. Het is zowel praktisch, decoratief én ecologisch. Ook merken wij dit in de scholen. Het kurk is echt overal toe te passen, in het schoollokaal, lerarenkamer of de gang! Het is een ideale oplossing om alle notities, knutselwerkjes of tekeningen aan op te hangen. De kurkrollen zijn leverbaar in verschillende breedtes en zijn op maat te snijden met een scherp stanleymes. Wij adviseren 8mm kurk of 10mm kurk, aangezien de punaises gemiddeld 8mm lang zijn.

 

Hoe bevestig je prikwandkurk op rol?

Naast de vele voordelen van kurk zoals, licht materiaal, geluiddempend, vochtbestendig en isolatie dient u wel rekening te houden met het feit dat het om een natuurproduct gaat. Kurk kan namelijk een beetje gaan krimpen/uitzetten door verschil in luchtvochtigheid/temperatuurverschillen. Om te voorkomen dat u straks naden gaat zien, dient het 48 uur te worden geacclimatiseerd. Wij adviseren om de verpakking bij ontvangst direct te openen zodat het kurk kan luchten. Zet het vervolgens in de ruimte waar het uiteindelijk wordt verwerkt. Kurk kunt u vervolgens nog op maat snijden met een scherp stanleymes. Het dikkere kurk vanaf 10mm kunt u op maat zagen.

 

Kurk dient altijd volvlaks verlijmd te worden op de ondergrond. Wij adviseren om het met twee personen te verwerken. Een iemand die de kurkrol op de juiste plek plaatst en de andere persoon kan de rol begeleiden. Het kurk wordt voornamelijk verlijmd met tweezijdige contactlijm of kurkkit. Bij twijfel neem a.u.b. contact met ons op!

 

De kurkrollen zijn ook voorgelijmd te bestellen. Dit houdt in dat wij de kurk al hebben voorgelijmd en de benodigde tweezijdige contactlijm voor de ondergrond mee leveren. U hoeft dan alleen de wand volvlaks te verlijmen en te wachten totdat het droog is (minimaal 3 á 4 uur)

 

Liever geen kurk verlijmen aan de muur?

Zoals eerder vermeld is het van belang dat kurk volvlaks verlijmd is. Mocht u liever geen lijm willen gebruiken, kunnen wij de kurk verlijmen op een ondergrond. Zodat u het vervolgens met bijvoorbeeld schroeven kunt bevestigen. Wij gebruiken 9mm multiplex of 10mm zachtboard. Multiplex prikborden bestaan uit meerdere stukken massief hout, waardoor u een ontzettend stevig prikbord ontvangt. 

 

Liever montage uitbesteden?

Kurk24 heeft een eigen montage team! Wij zorgen voor duidelijke communicatie vooraf, zorgvuldige werkwijze en een prachtig eindresultaat! Wenst u een offerte, neem dan gerust contact met ons op. 

 

 

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »