• Vandaag besteld, volgende werkdag verzonden
  • 350 m2 Unieke kurk woonwinkel
  • Gratis verzending vanaf €95
Vragen? +31 593 565228

Kurk lakken

January 27, 2022 22:42 | André Nienhuis

Kan je kurk lakken?

Ja, sterker nog, dat is zelfs goed ter bescherming van de kurken vloer of wand. Door kurklak aan te brengen zorg je ervoor dat je vloer of muur kras- en stootvast wordt. Bij Kurk24 hebben we wandkurklak en vloerkurklak in het assortiment. Hierbij kan je kiezen uit matte lak of lak met een zijdeglans. Beide lakken zijn zo ontworpen dat de kurk ondanks de laklaag zo natuurlijk mogelijk blijft ogen. De lak breng je eenvoudig aan met een lakroller.

 

Hoe vaak moet ik een kurkvloer lakken?

Ga je een kurkvloer of kurkwand lakken, doe dit dan 3 keer. Zo weet je zeker dat de laag er goed op zit en op blijft zitten. Per laag is de droogtijd ongeveer 3 uur. Eenmaal gelakt, zal je lang plezier hebben van je vloer of wand. Een vloer waar regelmatig op gelopen wordt, moet gemiddeld na 7 tot 10 jaar opnieuw worden behandeld. 

 

Voordelen van een kurkwand lakken

Wanneer je een kurkwand lakt ga je naadvorming tussen de kurktegels tegen. Ook zorg je er met het lakken voor dat de kurkwand makkelijk schoon te houden is. Belangrijk is wel om de lak zo snel mogelijk na de montage van de kurkwand aan te brengen. Zo krijgen de tegels namelijk geen kans om te gaan werken.

 

Kurk lakken of toch vernissen?

In plaats van lak kan je ook kiezen voor vernis. Vernis is een kleurloze lak die ook werkt als beschermlaag tegen vocht, zonlicht, vuil en krasjes. Wat is dan het verschil tussen vernis en lak? Vernis is altijd transparant en in tegenstelling tot lak behoud je met vernis de originele tekening en onderlaag van kurk. Lak lijkt meer op verf, is verkrijgbaar in verschillende kleuren en is dekkend.

 

Hoe moet je kurk onderhouden?

Je eenmaal gelakte kurkvloer of kurkwand wil je uiteraard zo lang mogelijk mooi houden. Gelukkig vergt kurk weinig onderhoud. Regelmatig even stofzuigen en zo nu en dan dweilen is voldoende. Gebruik bij voorkeur wel een reiniger voor kurkvloeren, deze zijn speciaal afgestemd op dit materiaal. Heb je vragen over het onderhouden van je kurkvloer of het lakken van kurk? Neem dan contact met ons op. Wij voorzien je graag van passend advies.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »