10% korting op bijna alle producten! | KORTINGSCODE: ZOMER10 |
  • Vandaag besteld, volgende werkdag verzonden
  • 350 m2 Unieke kurk woonwinkel
  • Gratis verzending vanaf €95
Vragen? +31 593 565228

Kurk prikwand op kantoor

May 7, 2022 11:57 | Darik Smit

Ben je wel eens belangrijke notities kwijtgeraakt of het overzicht verloren op je (thuis)werkplek? Een prikwand naast, voor of achter het bureau werkt erg prettig. Denk hierbij aan belangrijke informatie, een To-Do lijstje of een deadline. Een dagelijkse reminder zonder al die losse papieren op je bureau. Naast de werk gerelateerde voordelen, is het ook leuk om een foto van je geliefde, familie of huisdier erop te prikken!

Wij raden minimaal 6mm kurk aan wanneer als prikbord wilt gebruiken.

Soorten mogelijkheden voor een kurk prikwand:

  - Kurk op rol
  - Kurkplaten
  - Kurk prikborden (6mm kurk + 9mm multiplex)

 

Hoe bevestig je prikwandkurk op rol/kurkplaten? 

Naast de vele voordelen van kurk zoals, prikwand, licht materiaal, geluiddempend, vochtbestendig en isolatie dient u wel rekening te houden met het feit dat het om een natuurproduct gaat. Kurk kan namelijk een beetje gaan krimpen/uitzetten door verschil in luchtvochtigheid/temperatuurverschillen. Om te voorkomen dat u straks naden gaat zien, dient het 48 uur te worden geacclimatiseerd. Wij adviseren om de verpakking bij ontvangst direct te openen zodat het kurk kan luchten. Zet het vervolgens in de ruimte waar het uiteindelijk wordt verwerkt. Kurk kunt u vervolgens nog op maat snijden met een scherp stanleymes. Het dikkere kurk vanaf 10mm kunt u op maat zagen.

Kurk dient altijd volvlaks verlijmd te worden op de ondergrond. Wij adviseren om het met twee personen te verwerken. Een iemand die de kurkrol op de juiste plek plaatst en de andere persoon kan de rol begeleiden. Het kurk wordt voornamelijk verlijmd met tweezijdige contactlijm of kurkkit. Bij twijfel neem a.u.b. contact met ons op!

De kurkrollen zijn ook voorgelijmd te bestellen. Dit houdt in dat wij de kurk al hebben voorgelijmd en de benodigde tweezijdige contactlijm voor de ondergrond mee leveren. U hoeft dan alleen de wand volvlaks te verlijmen en te wachten totdat het droog is (minimaal 3 á 4 uur)

 

Kurk verwerken zonder te verlijmen

Zoals eerder vermeld is het van belang dat kurk volvlaks verlijmd is. Mocht u liever geen lijm willen gebruiken, kunnen wij de kurk verlijmen op een ondergrond. Zodat u het vervolgens met bijvoorbeeld schroeven kunt bevestigen. Wij gebruiken 9mm multiplex of 10mm zachtboard. Multiplex prikborden bestaan uit meerdere stukken massief hout, waardoor u een ontzettend stevig prikbord ontvangt. 

 

Liever montage uitbesteden?

Kurk24 heeft een eigen montage team! Wij zorgen voor duidelijke communicatie vooraf, zorgvuldige werkwijze en een prachtig eindresultaat! Wenst u een offerte, neem dan gerust contact met ons op. 

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »