10% korting op bijna alle producten! | KORTINGSCODE: ZOMER10 |
  • Vandaag besteld, volgende werkdag verzonden
  • 350 m2 Unieke kurk woonwinkel
  • Gratis verzending vanaf €95
Vragen? +31 593 565228

Amorim Wise - De nieuwe trend in kurkvloeren

January 29, 2020 09:02 | André Nienhuis

Amorim Wise is een watervaste kurkvloer

De WISE kurkvloer is volledig watervast en kan hierdoor door het gehele huis gelegd worden. Bij het aanschaffen van een klik kurkvloer was het probleem vaak dat deze niet in de badkamer gelegd kan worden. Bij Amorim Wise is dit verleden tijd. Deze vloer kan ook zonder problemen in een badkamer gemonteerd worden. Het verschil met een andere klik kurkvloer is dat het HDF in de kern van kurkplank vervangen is door een kurk composiet materiaal. Dit composiet materiaal is volledig waterbestendig en reageert niet op vocht. 

 

WISE kurkvloeren zijn milieuvriendelijk

De WISE vloeren worden volledig geproduceerd uit duurzame materialen, vrij van oplosmiddelen en weekmakers. Bij aanschaf van een natuurlijke vloer wil je immers geen giftige dampen in je huis. Naast dat de grondstof voor de WISE kurk is, wordt tijdens het productie ieder foutief product weer vermalen om dit opnieuw te kunnen gebruiken voor de productie van de kurkvloeren.

 

Kurkstructuur, houtstructuur en steen structuur

Amorim WISE is leverbaar in zowel traditionele kurk structuur als in moderne hout en steen prints. De printtechniek van de WISE vloeren is zo hoogwaardig dat het verschil met een echte houten vloer of stenen vloer bijna niet is te onderscheiden. 

 

Kurkvloeren van WISE zijn slijtvast en onderhoudsvrij

De WISE kurkvloeren zijn voorzien van een zeer slijtvaste toplaag. Ook deze toplaag is uiteraard 100% natuurlijke en vrij dan oplosmiddelen. De Wise is zowel te leveren met de sterke HRT toplaag als met de nog sterkere SRT toplaag. Beide toplagen behoeven geen onderhoud en hoeven niet meer gelakt te worden. Voor huishoudelijk gebruik is de HRT toplaag aan te raden gezien deze minder hard is en een hoger loopcomfort zal bieden. De SRT is hiernaast zeer goed geschikt voor commerciële ruimtes met veel loopverkeer.

 

De opbouw van een WISE kurkvloer

In de onderstaande tekening is de opbouw van een WISE vloer te zien. De vloer bestaat uit 6 lagen welke bijdragen aan het eenvoudig leggen van de vloer en een hoog loopcomfort. 

Opbouw Amorim WISE

De Lagen van WISE zijn van boven naar beneden gezien als volgt opgebouwd:
  1. HRT slijtvaste toplaag
  2. Natuurlijke kurkstructuur
  3. Kurk tussenlaag
  4. Kurk composiet als drager ( vervanging van HDF )
  5. Kliksysteem
  6. Onderlaag van kurk

 

De universele kurkvloer voor elke ruimte 

Al met al is de WISE een vooruitstrevende ontwikkeling op het gebied van kurkvloeren. Door natuurlijke materialen te combineren met een hoog loopcomfort en een hoge slijtvastheid is deze kurkvloer voor bijna elke toepassing geschikt. De WISE vloeren zijn volledig onderhoudsvrij en geschikt voor vele jaren plezier!

 

 

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »