Koningsdagactie: 10% korting alle producten! | Kortingscode: KONING10
  • Vandaag besteld, volgende werkdag verzonden
  • 350 m2 Unieke kurk woonwinkel
  • Gratis verzending vanaf €95
Vragen? +31 593 565228

De verschillen tussen een marmoleum en kurkvloer

September 12, 2023 13:19 | Darik Smit

Materiaalsamenstelling:

Marmoleum: Marmoleum is gemaakt van natuurlijke materialen, waaronder lijnzaadolie, houtmeel, harsen, kalksteen en jute. Het heeft een harde, veerkrachtige toplaag die bestand is tegen slijtage.
Kurkvloer: Kurkvloeren worden gemaakt van de schors van kurkeiken. De schors wordt geoogst zonder de boom te beschadigen en is dus een duurzaam materiaal. Kurkvloeren hebben een zachte en veerkrachtige textuur.

Duurzaamheid:

Marmoleum: Marmoleum is duurzaam en kan vele jaren meegaan als het goed wordt onderhouden. Het is bestand tegen krassen en slijtage.
Kurkvloer: Kurkvloeren zijn ook duurzaam, alleen ze wel zijn gevoeliger voor krassen en deuken dan marmoleum. Ze hebben echter nog steeds lange levensduur.


Onderhoudsgemak:

Marmoleum: Marmoleum is gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken. Regelmatig stofzuigen en af en toe dweilen is meestal voldoende.
Kurkvloer: Kurkvloeren vereisen ook eenvoudig onderhoud. De vloeren zijn kant en klaar gelakt waardoor ze makkelijk afneembaar zijn. 

Comfort:

Marmoleum: Marmoleum heeft een harde, veerkrachtige toplaag die comfortabel is om op te lopen en schokabsorberend is.
Kurkvloer: Kurkvloeren zijn zachter en veerkrachtiger dan marmoleum, wat zorgt voor extra comfort bij het lopen. Een kurkvloer voelt warmer aan dan marmoleum.


Ontwerpmogelijkheden:

Marmoleum: Marmoleum is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en patronen, waardoor het geschikt is voor verschillende interieurstijlen.
Kurkvloer: Kurkvloeren zijn ook verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen, en ze hebben een natuurlijke uitstraling dankzij de kurkstructuur. Er zijn zelfs vloeren die een realistische eiken print of beton print hebben! Niet van echt te onderscheiden.

Milieuvriendelijkheid:

Zowel marmoleum als kurk worden vaak als milieuvriendelijke vloeropties beschouwd vanwege hun natuurlijke materialen en duurzaamheid.

 

Interesse in een kurkvloer? Kijk dan niet verder, kom gezellig langs, bestel een sample of bel ons voor advies. Onze medewerkers zijn kurk fans, en beantwoorden graag al je vragen. 

Kurk24 is de kurkspecialist van Nederland. Dagelijks staan onze collega's met passie jullie vragen te beantwoorden of bestelling in te pakken! 

 

Waarom bestellen bij Kurk24?

 

✅ Alles uit eigen voorraad leverbaar

✅ Duizenden klanten gingen je voor

✅ Klanten beoordelen ons met een 9

✅ De kurkspecialist van de Benelux

✅ Gratis bezorgd vanaf € 95,00

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »