• Vandaag besteld, volgende werkdag verzonden
  • 350 m2 Unieke kurk woonwinkel
  • Gratis verzending vanaf €95
Vragen? +31 593 565228

Kurk, dé eyecatcher in jouw keuken!

April 4, 2018 12:19 | Kurk24

De keuken is vaak een van de belangrijkste ruimtes in een woning. Naast een sfeervolle woonkamer kiezen steeds meer mensen voor een heerlijke leefkeuken. Hoe groot of klein deze keuken ook is, je wilt altijd dat deze een strakke maar toch sfeervolle uitstraling heeft. Een likje verf of een mooi behang kan al veel doen. Maar heb je al eens aan de toevoeging van kurk gedacht? Kurk is een natuurlijk product die nét die extra sfeerbeleving geeft aan jouw keuken.

 

Wandkurk als bekleding in keuken

Vroeger stond kurk vooral bekend als muf en klassiek. Het materiaal was saai en eentonig. Tegenwoordig is kurk helemaal eigentijds geworden. Kurk kan op verschillende plekken toegepast worden in de keuken. Een van deze plekken is de achterwand. De achterwand is vaak een muur die erg vatbaar is voor vuil. Tegels of glas bieden een goede bescherming tegen viezigheid en zijn makkelijk schoon te maken. Maar wist je dat kurk eigenlijk net zo makkelijk schoon te maken is? Wil je eens wat anders dan bijvoorbeeld tegels of glas als achterwand? Dan kan een kurkwand een unieke oplossing zijn. Doordat het materiaal waterafstotend is, is het erg geschikt om toe te passen in vochtige ruimtes zoals de keuken. Ook kurk wandbekleding is in verschillende stijlen verkrijgbaar. Heb jij een stoere industriële keuken? Dan kan een gekleurde wandtegel in een stoere look heel gaaf staan. Deze wandtegels geven een robuust effect. Voor een natuurlijke, landelijke uitstraling kun je kiezen voor bijvoorbeeld een naturel look of kurkschors. Deze varianten geven een natuurlijke sfeer aan jouw keuken. Een groot voordeel van wandkurk is dat het verkrijgbaar is als wandtegel of op rol. Op deze manier is het in iedere ruimte eenvoudig te monteren. 
 

 

Kurk wandtegels

 

Een kurkvloer om van te eten

Naast de functie van kurk als wandbekleding is het ook uiterst geschikt als vloer. Een kurkvloer in de keuken is naast dat het er stijlvol uitziet ook erg praktisch. Kurk is namelijk erg makkelijk te reinigen en is waterafstotend. Mocht er tijdens het koken per ongeluk wat op de grond vallen dan kan dat eenvoudig gereinigd worden. Daarnaast is een kurkvloer ook erg hygiënisch. De vloer geeft stof, bacteriën, schimmel en huismijt geen kans. Tot slot is het materiaal van kurk erg licht. Hierdoor worden afrukken van zware objecten uit zichzelf snel hersteld.

 

Kurkvloeren

 

Extra toepassingen met kurk geschikt voor jouw keuken

Zoals gezegd is kurk in de keuken op verschillende manieren toe te passen. Het leuke aan een kurkwand is dat je deze ook erg persoonlijk kan maken. Kies bijvoorbeeld voor een kurkwand tegen de zijkant van de koelkast of op een van de kastjes. Met een punaise prik je vervolgens eenvoudig foto’s, boodschappenlijstjes of andere briefjes in de wand. Ga je toch liever voor minimale toepassingen van kurk? Dan kun je ook kiezen voor onze kurk interieur artikelen. Kies bijvoorbeeld voor een dienblad van kurk, een kurken kruk of leuke onderzetters.

 

Kurk interieur

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »