Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Kurkparket - De isolerende kurk parketvloer

Kurkparket - De isolerende kurk parketvloer

Kurkparket - Isoparket is een uniek parketvloer met een kurk onderlaag, dankzij de kurk onderlaag heeft deze vloer een zeer hoge warmte en geluid isolatie. Deze unieke kurkparket vloer is eenvoudig te leggen en aan te brengen op iedere vlakke ondergrond.

De voordelen van Kurkparket - Isoparket

De voordelen van een kurkparket vloer ten opzichte van een traditionele parketvloer zijn groot. Door gebruik te maken van een onderlaag gemaakt van kurk is de vloer zeer isolerend, hierdoor ontstaat een warme en stille parketvloer. Gezien de montage met contactlijm is de vloer spijkervrij te monteren. Deze kurkparket vloer is prima toe te passen in appartementen en bovenwoningen.

 

De opbouw:

Kurkparket bestaat uit een eikenhout toplaag welke met een geavanceerde lijm is gemonteerd op een kurk onderlaag van hoogwaardige kwaliteit. Door deze unieke opbouw is een kurkparket kurkvloer slechts 9mm. dik. Door deze minimale dikte van 9mm. is de aansluiting op een tegelvloer of vloerbedekking eenvoudig te maken. Dit maakt een Isoparket kurkparket vloer geschikt voor praktisch elke ruimte.

 

Hoogwaardige kurk onderlaag

Een Isoparket kurkparket vloer heeft de warmte en geluid isolatie te danken aan de hoogwaardige kurk onderlaag. In samenwerking met Amorim is deze unieke isolerende kurksoort op de markt gebracht. Testmethodes van onder andere TNO hebben bewezen dat een Isoparket vloer de beste balans heeft tussen contactgeluid isolatie en voetstap geluidsisolatie.

 

Kurkparket visgraatvloer

De Isoparket kurkparket vloeren zijn leverbaar in 2 varianten, er is een rustieke variant met noesten leverbaar en A keuze variant welke zeer strak en zonder noesten is. De vloeren worden na productie onderworpen aan een strenge kwaliteitscontrole zodat er enkel hoogwaardige planken in de verpakking komen. De vloer is onbehandeld en kan met een olie of lak naar keuze worden afgewerkt, hierdoor is het mogelijk de kurkparket vloer in elke gewenste kleur af te werken. 

 

Montage van Isoparket kurkparket vloer

Een Isoparket kurkparket vloer is eenvoudig zelf te leggen, dankzij de verlijming met onze unieke contactlijm kunnen de vloerdelen geheel voorgelijmd aangeleverd worden. De lijm welke op de ondervloer dient te worden aangebracht wordt dan meegeleverd. Wanneer de lijm op de ondervloer geheel droog is zal deze transparant zijn. Hierdoor kan de vloer alvorens het aanbrengen van de lijm al worden uitgemeten, zodra de lijm droog is zullen alle lijnen weer zichtbaar zijn.

Na het uitzetten en droging van de lijm kan er begonnen worden met montage van de vloer het is van belang om de eerste banen perfect te positioneren zodat de vloer niet weg loopt. Hierna is het een kwestie van aanleggen en het vast tikken van de planken met een rubberen hamer.