• Vandaag besteld, volgende werkdag verzonden
  • 350 m2 Unieke kurk woonwinkel
  • Gratis verzending vanaf €95
Vragen? +31 593 565228

Kurkschors in de woonkamer?

September 20, 2021 14:22 | Darik Smit

Waarom (bewust) kiezen voor Kurkschors?

 

Een decoratieve kurkmuur

Heeft u een saaie wand? Zoekt u een blikvanger? Kurkschors wordt steeds gewilder. De kurkschors komt rechtstreeks van de kurkeik waardoor het een natuurlijke uitstraling heeft. De kurkplaten bestaan uit kurkbast welke verlijmd zit op een onderplaat van kurk. Door de diverse stukken kurkbast ontstaat er een mooi 3D effect en is het geschikt als prikwand. Het robuuste karakter van kurk transformeert steeds meer van hip naar modern. In een modern interieur komt kurk zeer goed tot zijn recht. Tevens sluit sluit het ook geheel aan op het bewuster worden van ons milieu en leefklimaat.

 

Thermisch en akoestisch verbeterend

De kurkschors tegels zijn opgebouwd uit een laag ruwe kurkschors welke geperst zit op een achterplaat van kurk. De dikte van deze tegels is +/- 20 mm. Het voordeel van deze 2 lagen kurk is de warmte en geluid isolatie welke dit kurk van nature heeft. Het verschil met een betonnen of gestukadoorde wand is dan ook enorm. 

 

Terrarium of paludarium

Kurk is een populair materiaal voor achterwanden terraria. En dat is niet gek. Kurk beschikt namelijk over een aantal handige eigenschappen. Zorg er wel voor dat je een kurkplaat neemt die is geperst in plaats van gelijmd. De lijm kan namelijk giftige stoffen bevatten en die wil je natuurlijk niet in je terrarium hebben. Wilt u meer informatie over het gebruik van kurk als achterwand in een terrarium? Lees dan deze blog!

 

Kurk is 100% natuurlijk

Bij het oogsten van kurk wordt er geen enkele schade aan de natuur aangericht. Kurk wordt gemaakt uit de bast van kurkeik. (Querqus Suber) Na het planten van deze kurkeik kan de boom na 25 jaar voor de eerste maal geoogst worden. Na deze 25 jaar kan de kurkboom vervolgens elke 9 jaar worden geoogst. Bij het verwijderen van de kurkschors wordt er geen enkele schade aangericht aan de kurkeik. Na de oogst van de boom neemt deze veel meer CO2 op dan wanneer de boom niet geschild zou worden. Ook stimuleert het schillen van de kurkbast de boom om een nog betere kwaliteit schors aan te maken. 

 

Verwerken kurkschors

De kurkplaten worden voornamelijk verlijmd met onze tweezijdige contactlijm of hightack. Dit is afhankelijk van de ondergrond, bij twijfel neem a.u.b. contact met ons op. Bij het bekleden van de wand, raden wij aan de kopse kanten van de platen ook te verlijmen met houtlijm. Dit om de werking van de platen te voorkomen zodat er geen naden ontstaan

 

Onderhouden kurkschors

De kurkschors hoeft niet behandeld te worden. Af en toe afstoffen of stofzuigen is voldoende.

 

Conclusie, kurk is een bewuste keuze

Door de vele voordelen welke kurk biedt is kurk in je woning en interieur absoluut een bewuste keuze. Door het toepassen van kurk schaad je de natuur niet en draag je een steentje bij aan de CO2 uitstoot. Een bijkomend voordeel van kurkvloeren of kurkwanden is de extra isolatie welke deze bieden. Kurk is  warmte en geluidsisolerend, dit voordeel merk je dus direct op de energierekening!

 

Bent u benieuwd geworden naar de kurkschors? Kom gezellig langs in Westerbork of vraag hier uw staal aan

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »