Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »

Kurkvloer met betonlook

  • Geplaatst op
  • Door André Nienhuis
Kurkvloer met betonlook

Kurk is een ontzettend veelzijdig product. Je kan er eigenlijk alles van maken. Van tassen tot vloeren; de mogelijkheden zijn eindeloos. Wil je nu graag een kurkvloer vanwege de positieve eigenschappen, maar vind je de kleur en uiterlijk minder mooi? Geen probleem. Er zijn verschillende design mogelijkheden met betrekking tot kurkvloeren. In dit artikel zoomen we in op een Kurkvloer met Betonlook.

Wat is kurk en waar komt het vandaan?

Eerst is handig om te weten wat kurk precies is en waar het vandaan komt. Kurk is een volledig natuurlijk product die om de 10 jaar duurzaam wordt geoogst van een kurkeik.  

 

Voornamelijk in landen rondom de Middellandse Zee groeien kurkbomen vanwege het gunstige klimaat. In deze landen is er veel zon en weinig regen, perfecte omstandigheden voor een kurkeik. Spanje en Portugal zijn de grootste producenten van kurk, gezamenlijk goed voor zo'n 50% van de totale kurk productie in de wereld.

 

Kurkschors van een kurkeik kan pas worden geoogst wanneer de eik een leeftijd van 25 jaar heeft bereikt. Na de ´strippen´ van de schors heeft de eik ongeveer 10 jaar nodig om weer genoeg schors aangemaakt te hebben om weer gestript te kunnen worden. Een kurkeik kan wel 200 jaar oud worden.

 

Door de veelzijdigheid van kurk is er een grote veelzijdigheid van kurkproducten. Zo heb je de populaire kurk prikbord, kurkwand, kurkbehang en kurkplaten.

 

Kurkvloer

Een kurkvloer is, zoals de naam al zegt, een vloer gemaakt van kurk. Een kurkvloer wordt steeds populairder omdat het een natuurlijk product is die duurzaam wordt geoogst. Daarnaast kent een kurkvloer ook veel voordelen. Zo isoleert een kurk erg goed, zowel qua warmte als geluid.

 

Vanwege de samengeperste kurkkorrels absorbeert het geluid en blijft warmte en verkoeling ´hangen´. Bovendien is een kurkvloer erg interessant voor mensen met bijvoorbeeld een huisstofmijtallergie. Dit komt omdat een vloer van kurk vuil en stof afstoot.

 

Tip: kurkvloer leggen, hoe doe je dat en waar moet je op letten?

 

Voordelen kurkvloer

Een kurkvloer, of in dit geval een kurkvloer met betonlook, heeft erg veel voordelen. Naast dat het dus duurzaam wordt geoogst, heeft een kurkvloer nog meer milieuvriendelijke voordelen. Doordat kurk geluid en warmte goed kan opvangen en vasthouden gaat er in de koude wintermaanden veel minder warmte verloren dan normale vloeren. Hierdoor bespaar je ook op stookkosten. Daarnaast stoot een kurkvloer vuil en stof af, wat weer interessant is voor mensen met allergieën. Ook op interieur gebied zijn de voordelen van een kurkvloer erg groot.

Tip: kurkvloer schoonmaken en onderhouden

 

Kurkvloer met betonlook

Wil je graag een vloer met een industriële uitstraling én de voordelen van kurk? Dan is een kurkvloer met betonlook een uitstekende keuze. Je hebt dan een vloer volledig van kurk, met alle duurzame en gezondheidsvoordelen, en de look van beton.

 

De kurk vloeren met betonlook die wij verkopen zijn van het merk Granorte. Granorte is een van de bekendste kurkvloer producenten en staat bekend om hun veelzijdigheid en creativiteit op het gebied van kurkvloeren. Je kan altijd onze showroom bezoeken waar wij graag het een en ander uitleggen en laten zien, maar je kan ook een kurkvloer sample aanvragen om de kurkvloer met betonlook thuis te bekijken.