• Vandaag besteld, volgende werkdag verzonden
  • 350 m2 Unieke kurk woonwinkel
  • Gratis verzending vanaf €95
Vragen? +31 593 565228

Kurk visgraatvloeren en parket

Op zoek naar visgraat of planken vloeren ? Bij Kurk24.nl vind je prachtig vloeren gemaakt van kurk en hout! Geniet van de isolerende kracht van kurk op het gebied van geluid en warmte, en de mooie uitstraling van een houten vloer. Bekijk het aanbod hier.

Corkwood visgraat en planken vloeren

Corkwood visgraatvloeren en kurkparket onderscheid zich door de zeer hoge warmte en geluid isolatie. Standaard parketvloeren voelen koud aan en zijn zeer gehorig wanneer je erover heen loopt. Corkwood vloeren zijn fluisterstil en houden warmte goed vast, waardoor ze onzettend comfortabel aanvoelen. Corkwood visgraatvloeren hebben een garantie van 10 jaar.

Visgraatvloeren zijn gewild vanwege het karakteristieke patroon, wat bereikt wordt door planken van dezelfde lengte en breedte schuin en haaks tegen elkaar te leggen. Wanneer de planken extra groot en breed zijn, wordt dit een walvisgraatvloer genoemd. Deze vloeren geven iedere ruimte een bijzondere uitstraling.

Corkwood planken vloeren zijn leverbaar in uiteenlopende houtsoorten. De meest toegepaste houtsoort is eiken. Door gebruik te maken van natuurlijke materialen als hout en kurk ontstaat er een zeer duurzame kurk parketvloer.

Wat zijn Corkwood visgraatvloeren en kurkparket vloeren?

Zowel Corkwood parketvloeren als Corkwood kurkparketvloeren zijn opgebouwd uit een isolerende kurk onderlaag met daarop een massief gezaagde eiken toplaag van die ongeveer 4 mm dik is. Dankzij deze geringe dikte is de vloer ook zeer geschikt voor renovaties.

Door deze unieke opbouw ontstaat er een unieke kurk parketvloer met een zeer hoog loopcomfort. De vloer is warmte en geluid isolerend, dit maakt de vloer prettig om te belopen en ook zeer geschikt voor appartementen en bovenwoningen. Ook zijn deze vloeren geschikt om gebruikt te worden met een vloerverwarming!

Beide vloersoorten zijn leverbaar in alle gangbare houtsoorten, maar de meest gebruikte soort hout is eiken. Het is ook mogelijk de planken met een vellingkant te leveren. Daarnaast kunnen deze vloeren afgewerkt worden met een lak of olie naar keuze. Dit geeft een nette uitstraling aan de vloeren en biedt tegelijkertijd bescherming.

Voordelen Corkwood visgraatparket en kurkparket

Corkwood kurkparket vloeren hebben een kurklaag waardoor deze veel beter isoleren. De voordelen van Corkwood Kurkparket en de Corkwood visgraatparket ten opzichte van een standaard parketvloer zijn als volgt:

  • Isoleert warmte en geluid 
  • Kan in combinatie met vloerverwarming gelegd worden.
  • Is volledig spijkervrij en naadloos te leggen dankzij een speciale lijmtechniek.
  • Doordat Corkwood een houten toplaag van 4 mm hebben en verder bestaan uit milieuvriendelijk kurk, is het een milieuvriendelijkere keuze.
  • Corkwood vloeren zijn eenvoudig te repareren bij eventuele schade.
  • Deze visgraatvloeren en kurkparket zijn aan te brengen op iedere ondergrond.
  • Corkwood vloeren zijn geschikt voor appartementen, en wordt ook wel appartementsparket genoemd.

Corkwood visgraatvloeren en kurkplanken leggen

Het leggen van deze vloeren is goed te doen. Als je een beetje handig bent, kun je het uitstekend zelf doen. Er zijn een aantal dingen om rekening mee te houden tijdens het leggen van een kurkvloer. Daarnaast is het aan te brengen op iedere ondergrond en compleet spijkervrij en naadloos te leggen. Kurk24 helpt je graag door advies te geven. Je kunt ook gebruik maken van onze legservice.

Corkwood visgraatvloeren en kurkplanken onderhouden

Het onderhouden van kurk visgraatvloeren en kurk planken is in principe eenvoudig. 

Het is verstandig om corkwood parket te onderhouden door te beginnen met een OLIE OF LAKLAAG. Deze laag beschermt de vloer tegen dingen zoals zonlicht en vuil. Breng periodiek een nieuwe laag aan om de vloer te blijven beschermen. Hoe vaak dit moet hangt af van de ruimte en het gebruik. Hierover geven wij graag advies, neem daarvoor contact met ons op.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »